A spanyol rendőrség nyomozást indított egy 26 éves, meg nem nevezett brit nő ügyében, akinek egy halott teknős került elő a vaginájából. Több angol lap is úgy értesült, hogy a lány hasfájás miatt kereste fel az orvosi rendelőt, ahol a szakember megállapította, hogy a fájdalmat egy fertőzés okozta, ami a hüvelyében talált állat miatt alakult ki. A nő arra kérdésre, hogyan került bele a teknős, nem tudott válaszolni, így a hatóság emberei nem tartják kizártnak, hogy nemi erőszak történhetett.

A lány, aki Tenerifén él és ott is történt vele az eset, csak annyit tudott a rendőrségen elmondani, hogy pár nappal az után jelentkezett nála a hasi fájdalom, hogy brit turistákkal bulizott együtt. Mivel az ügyben nyomozás folyik, ezért sem a kórház sem a rendőrség nem adott ki túl sok információt a bizarr esetről, csupán megerősítették a hírt.

A Daily Mail egyébként úgy értesült, hogy a hüllő édesvízi teknős volt, olyan, amilyet háziállatként szoktak árulni. Arról, hogy még élt-e, mikor belekerült a nő testébe, nincs információ.