Magyar fordításban a Folsom utcai vásár neve nem hangzik túl izgalmasnak, pedig nemhogy San Francisco, hanem a világ egyik legvadabb, legobszcénabb eseményéről van szó. Az idei Folsom Street Fair a múlt hétvégén volt, és az ide érkezőket a következő tábla fogadta.

A figyelmeztetés arra vonatkozik, hogy attól még, hogy valaki szexuálisan kihívó öltözékben van vagy éppen meztelen, ez nem jelent beleegyezést semmibe, sem szexuális közeledésbe, sem abba, hogy az illetőt lefényképezzék. Ugyanúgy, mint a világon elvileg mindenhol, itt is előbb engedélyt kell kérni, mielőtt az ember megérint vagy lefényképez valakit, és a nem tényleg nemet jelent. Hogy ez miért van itt külön kiírva? Mert itt fényes nappal, az utca közepén olyan jelenetek zajlanak, mint az alábbi.

A Folsom Street Fair a világ legnagyobb olyan eseménye, aminek a bőrszerkók és más fétisek, illetve a BDSM (bondage, szado-mazó) áll a középpontjában. Itt megengedett a nyilvános meztelenkedés és a szex, ezért van az, hogy sajtófotók nem nagyon szoktak itt készülni (a fenti borítókép 2003-as, frissebb nincs), szóval csak az Instagramra hagyatkozhatunk, bízva abban, hogy a képek valóban a rajtuk látható személyek beleegyezésével készültek és kerültek fel a netre. Belőlük állítottuk össze erre a hétre a heti trendet, hát nézzük!

Bionka Simone

Bionka Simone egy transznemű előadónő, aki egy tipikus dominaszettben ment el a Folsom utcai vásárra: bőr, láncok, fém és mellbimbótapasz. Talán a kesztyű az, ami kicsit egyedivé-személyessé teszi ezt az öltözéket: van annyira csillogós, hogy önmagában azt sugallja, hogy a viselője a színpadhoz van szokva.

Tollak és ezüst

Persze nem azonosítanak mindenkit név szerint az Instagramra posztolók a Folsom Street Fair látogatói közül, a fenti nőről például semmi nem derül ki, de persze nekünk nem is ez a lényeg. A tollas válldísz, az ezüstös testfestés és a csillogós mellbimbótapasz nem tipikus BDSM-kiegészítők, a nyakörv és a férfiasan szigorú napszemüveg viszont annál inkább.

Hám és háló

A fenti fotót egy San Franciscóban élő, de magyar származású fotósnő, Rita Onaka készítette, érdemes az Instagramját megnézni még további képekért. Azért ezt a képet választottuk tőle, mert ez jól mutatja, hogy milyen sok mindent fel lehet úgy venni, hogy az ember közben effektíve továbbra is pucér marad. Ez a domina visel valami hatalmasat a nyakában, a testén van hám és háló is, van harisnyatartója, napszemüvege és a szokásos X alakú mellbimbótapasza – de rendes, igazi ruha egy darab sincs rajta.

Kutya és gazdája

Az összeállítás második felében férfiakat mutatunk, merthogy a Folsom Street Fair elsősorban San Francisco bőrszerkókat kedvelő meleg férfijainak kezdeményezésére jött létre. Itt egy olyan párt láthatunk, akik a kutya-gazda szerepjátékot kedvelik, annyira méghozzá, hogy szívesen sétálnak végig a Folsom utácn ebben a felállásban és szerelésben. A kedvenc részletünk az egészből a gazdi nyakkendője, de a kesztyűje sem rossz.

Hentesek

A kötény öltöztet, ezek szerint legalábbis. Van olyan, hogy hentesfétis? Mindenesetre kellhet egy jó adag lélekjelenlét ahhoz, hogy az ember egy szál bőrköténnyel a nyakában ki merjen menni az utcára. Persze az is igaz, hogy legalább ugyanennyi lélekjelenlétre van szüksége az összeállításban szereplő valamennyi személynek.

Maci

Ki az, akinek az öltözéke a legjobban tetszik?

És a végére jöjjön egy plüssmedve. A medvék a melegek szubkultúráján belül a nagydarab, szőrös férfiakat jelentik, de úgy egyébként a macik nem szoktak konkrétan macinak is öltözni, amint az az Index tavalyi riportjából is kiderül. Hát ez a maci viszont mégis macinak öltözött.

Ennél is meglepőbb talán, hogy a bőrszerkós szubkultúrától relatíve távol álló steampunk-stílust is belevegyíti az öltözékébe ez a fiatalember a Burning Man-fesztiválról visszamaradt szemüveggel. Úgy tűnik, hogy a többiek elég jól elvoltak ugyanitt tökpucéran, szóval neki nyilván nagyon melege lehetett ebben a sok medveszőrmében, de bizonyára ez is az élmény részét képezi.