A macskák titkos életére a gazdáik általában csak a lábtörlőre hordott egerekből, madarakból, vagy éppen a verekedésekben szerzett sebeikből következtethetnek. De egyes cicák nem csak a zsákmányt cipelik haza, hanem különböző, számukra érdekes tárgyakkal is elhalmozzák a gazdit. 

Ez a bristoli cica viszont nem utazott kicsiben, az éjszakai portyájának az eredménye 30 csomag kokain és heroin gyanús anyag volt, amit büszkén haza is cipelt. Mondani sem kell, hogy rendesen lesokkolta a gazdát az a látvány, amikor a házikedvencét egy zacskónyi fehér és lila por társaságában találta.  

Az eseten a hatóság jól elviccelődött Twitterren, ahol arról is beszámoltak, hogy a gazdi ijedtében azonnal tárcsázta a rendőrséget. 

Felejtsük el a drogkereső kutyákat, macskákat kellene kiképeznünk.

Abban biztosak vagyunk, hogy volt mit kimagyarázni a gazdinak. A meg nem nevezett macska és a gazdája kilétét egyébként titokban tartja a rendőrség, ami érthető hiszen valakinek nagyon hiányozhat a kábítószer, ami több száz fontot érhet. A hatóságok egyébként nem feltételezik a cicáról, hogy díler lenne, így az ügyben senkit sem tartóztattak le.

(Metro)