A Final Exit Network nevű, nem teljesen legális szolgáltatásról készített dokumentumfilmet a BBC Three, alább ön is megnézhet egy jelenetet a tudósításból. Az USA-ban hat olyan állam van, ahol ép tudatú halálos betegek számára legális az eutanázia azon formája, hogy a betegnek átadnak halált okozó gyógyszereket, és az illető saját döntése alapján beveszi azt. Kaliforniában ez már legális, itt készült ez a dokumentumfilm olyanokról, akik saját döntésük alapján be szeretnék fejezni az életüket, de nem illenek bele a törvényi kategóriába, azaz nem jogosultak eutanáziára. Nekik nyújt asszisztenciát a Final Exit Network – döntésüket tiszteletben tartva segít nekik kioltani saját életüket.

A videón látható hölgy balesetet szenvedett és demenciára utaló tünetei vannak. Azt mondja, az agya nem működik már úgy, mint régen, nem tud élvezni semmit, és a betegsége miatt ugyan nincs veszélyben az élete, de a további leépülést nem kívánja megvárni. A BBC Three újabb sokkoló-elgondolkodtató dokumentumfilmje bemutat egy jelenetet, amiben a Final Exit Network két önkéntes segítője segít a nőnek egy olyan alkalmatosságot készíteni, amivel elveheti a saját életét. Az eszköz mibenlétét a film szándékosan nem ismerteti.

A következő jelenetben a segítők azt mesélik el, hogy előző nap a nő felhívta őket, hogy készen áll, elmentek hozzá, és ott voltak vele, amikor a nő kioltotta saját életét, illetve, ahogy a Final Exit Network önkéntesei fogalmaznak, a saját feltételei szerint hagyta el az életet. A segítők úgy érzik, hogy ezzel egy jócselekedetet hajtottak végre, hozzátéve, hogy az öngyilkosság nem illegális. Ha az öngyilkosság nem is, az öngyilkosságban való közreműködés (Magyarországon) nagyon is az, így a Final Exit Network tagjai ellen is indult már büntetőeljárás. 

Ha ön is úgy érzi, krízishelyzetben van, ingyenesen hívhatja a 116-123 vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Ez a nő dokumentumfilmben, segítőkkel lett öngyilkos

Ez az amerikai nő nem halálos beteg, de nem is akarja megvárni a rá váró leépülést. Filmeseknek nyilatkozott, majd segítőkkel kioltotta saját életét.

81 · Nov 23, 2018 01:38pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments