ezIMG-20181129-WA0002

Megkóstoltuk a rózsaszín csokit, és nem, nem eperízű

2018.12.16. 14:29

A fenti és az alábbi képen látható kettő korong egy csokigyár termékmintája, ebben a formában forgalomban nem kapható, egy ismerőstől kaptuk. Kinézetre az ember azonnal eperízre asszociál, esetleg málnára, de semmi ilyesmiről nincs szó, ez rózsaszín csokoládé.

Csokoládéízű.

Elég fura élmény megkóstolni, mert hiába tudja előre az ember, hogy nem epres vagy málnás édességet kóstol, akkor is meglepő, hogy ezek a rózsaszín korongok valóban csokiízűek. A kétszemélyes tesztcsoport egyhangúlag arra a megállapításra jutott, hogy ennek a terméknek a legfeltűnőbb tulajdonsága, hogy savanykás – de egyébként teljesen olyan íze van, mint a fehér csokinak.

A rózsaszín csokoládét egy Callebaut nevű belga cég fejlesztette ki, Ruby RB1-nek nevezték el.

A Ruby RB1 nem tartalmaz semmilyen színezéket. Ez a szín és a savanykásabb íz annak köszönhető, hogy ez a csokoládé egy különleges kakaóbabfajtából készül, amit aztán egy specifikus eljárással dolgoznak fel – mindezt a Today.it cikkéből tudtuk meg. Így néz ki egy tábla csoki a Ruby RB1-ből:

A rózsaszín csokoládé egyelőre nem sok helyen kapható forgalomban, de például a Kit Kat már jelentkezett ilyen verzióval. Először Japánban és Koreában dobták piacra, most már elvileg Európában is kapható. Ezt is be tudjuk mutatni az Instagram segítségével, íme.

FRISSÍTÉS!

Egy olvasónk írta a következőt mailben erre a posztra reagálva – megvan a termék egyik hazai lelőhelye:

Szeretném jelezni, hogy a budai Maros utca - Csaba utca sarkán található Sparban már hónapok óta lehet kapni a piros csokis Kit-Kat csokit. Komolyan, én nyáron vettem az elsőt, azóta is ezt osztogatom újdonságként az ismerős lányok között.

Kösz a tippet, más olvasónk közben azt mondja, az Auchanban is lehet ilyet kapni.

Még egy frissítés!!

Két nappal a cikk megjelenése után csomagot kaptunk a Nestlétől, ami négy darab KitKat Rubyt tartalmazott, plusz egy levelet arról, hogy igen, ez a termék már Magyarországon is kapható. Megkóstoltuk, jelentjük: szerintünk is finom.