Az RTL Klub a szerda reggeli sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy mivel készül a kora tavaszi, késő téli időszakban. Februárban indul pár új műsor, illetve visszatér a pajkaszegi nézettségi atombomba, A mi kis falunk. MEgy tovább napi szinten a Drága örökösök is, és ami még nagyon fontos visszatérés, hogy megint lesz Gyertek át!. Akinek elvonási tünetei lettek volna attól, hogy nem láthatta Sebestyén Balázst a képernyőn, annak február 21. igazi ünnepnap lehet, mivel akkor, eddig még soha nem látott időpontban, se nem pénteki, de nem is szombati, hanem egy csütörtöki napon, este 21:10-kor tér vissza a műsorvezető a szórakoztató vetélkedőjével.

Az új műsorokat tekintve:

  • lesz egy Toplista nevű valami, amit Szabó Zsófi fog vezetni. Hogy mi is ez pontosan, azt majd maga fogja kifejteni egy későbbi cikkünkben, mivel sikerült beszélnünk vele az eseményen.
  • Jön az Isten veled, Magyarország című dokureality, ami a hazánkat elhagyó, külföldön munkát vállaló és letelepedő családok utolsó itthon töltött napjait, meg a nulláról való újrakezdést mutatja be.
  • Ezen túl lesz még egy ilyen bizniszshow is, a Cápák között. A leírás alapján ez lesz a magyar The Apprentice. Lesz 5 sikeres, gazdag, szakmai nagyágyú, igazi biznisz atyaúristen, akik különböző jelentkezők ötleteit meghallgatva adnak majd a legjobbaknak némi tőkét. Elvileg az ötlet magvainak elvetésén túl a csírázás, sőt, a kivirágzást is láthatjuk majd. Premier február 18-án.

Február 19-én pedig elindul az RTL egyik legnagyobb fikciós sorozata, az Alvilág. Főszereplője a tájékoztató kis füzetecske alapján Anger Zsoltra nagyon hasonlító Fekete Ernő. A történet szerint egy nő (Balsai Móni) családja életét átjárja a bűn, mivel apja, bátyja és a  férje is drogban utazik. A nő nem firtatja a simlis üzleteket, ő tisztes polgári életre neveli három gyerekét. Csak egy nap egy motoros lelövi a férjt, aztán jönnek a bonyodalmak.