Ónodi Adél 23 éves színésznő és transzaktivista, aki a március havi Elle magazin címlaplánya lesz. Ez azért szolgál meglepetéssel, mert Adél transznemű, vagyis hozzá hasonló nő még sosem szerepelt egyetlen magyar magazin címplapján sem, ő lesz az első. 

 

Adél a február 13-ai Reggeli vendége volt, ahol elmondta, hogy jelenleg Berlinben él ösztöndíjjal, jószerivel tanul és dolgozik, bár tervei szerint nem szeretne egy életen át ott maradni.

Az interjúban beszélt arról, hogy a férfiak egészen addig kedvesek vele, amíg meg nem tudják, hogy ő valójában férfi testbe született nő, és akármilyen meglepő, ezzel a jelenséggel Berlinben is ugyanolyan rendszeresen találkozik, mint Magyarországon.

Randizni éppen ezért nem jár, azt mondja, rengeteget csalódott azokban, akik nőként elismerik, transzneműként azonban emberszámba sem veszik. Szerinte a férfiak a saját szexusukkal sincsenek tisztában, ezért zavarja őket, ha hozzá hasonló nővel találkoznak. 

Ónodi Adél a közösségi médiában is egyre inkább jelen van, szeretné, ha a transzszexualitást különböző platformokon keresztül, erős üzenetekkel ismertethetné meg a közvéleménnyel. Szerinte az embereknek kutya kötelességük cselekedni, ha változást szeretnének elérni a világban. 

(24.hu)