Manapság egy magára valamit is adó divatcégnél tudják, már nem elég, ha csak a tökéletes(nek tűnő) testű lányokra készítenek ruhát, hanem az a minimum, hogy a nagyobb méreteket viselő vásárlóik is válogathassanak a termékeik között. Van, akinek tényleg sikerül ezt a diverzitást bevinnie a kollekciójába és a kifutóra, mások csak tudják, hogy igény az lenne a plus size ruhák bemutatására, de aztán nem mindig viszi rá őket a lélek, hogy valódi plus size nők valódi testét használják. Ez történt például a BooHoo cégnél is, ahol Anna Fridzdorf molettmodellt kérték fel, többek között a bodyjaik bemutatására, ám mire a reklámfotók elkészültek, a nő kerek idomai valahol a photoshop kukájában végezték.

A képpárt egy twitterező posztolta, aki a fotók mellett a felháborodását is megosztotta azzal kapcsolatban, hogy a ruhát 40-42-es méretűként árulják, miközben látszólag nem egy ekkora modell viseli. A felháborodását és persze a bejegyzését is többszázan osztják.

A fotón szereplő modell a való életben tényleg plus size, az Instagramja tele is van egy csomó fürdőruhás fotóval, amik ezt bizonyítják.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

In the sun is where I’m the happiest, summer come quicker ☀️

A N N A F R I T Z D O R F (@annafritzdorf) által megosztott bejegyzés,

 Itt egy bikinis is: 

Érdekesség, hogy a márkának nem ez az első balhéja amiatt, hogy kicsit túlphotoshoppolják a molett modelljüket. 2016-ban szintén Fridzdorffal dolgoztak együtt, akiről akkor is lemanipuláltak néhány kilót. Az eset kapcsán elég nagy kommentbalhé robbant ki, ennek során során a modell megvédte a céget, amivel, mint a mostani eset is bizonyítja, azóta is munkakapcsolatban van. 

Forrás: Metro