Most, hogy kijött az első rendes előzetes, amiből nem nagyon derült ki semmi, de kellően felcsigázta az embert, megint felélénkültek a találgatások és a kiszivárgott információkra alapozott elméletek gyártása. A Daily Dot például arra jutott, hogy egyrészt

a Trónok harca utolsó évadának Végső Nagy Csatája lehet minden idők legnagyobb, leglátványosabb és leghosszabb csatajelenete;

másrészt, és ez már kész tény, hogy ennek a jelenetnek a leforgatása alapból tovább tartott, mint egy tucatnyi, a való életben tényleg megtörtént háború. Azt biztosan lehet tudni, hogy azt az ominózus epizódot, amiben a Mások és az emberek összecsapnak, azt 11 héten keresztül forgatták. Ez már önmagában több időt ölel fel, mint a szlovén függetlenségi háború, ami 10 napig tartott 1991-ben.

A 11 hét alatt, és 55 éjszakai forgatással együtt felvett epizód 90 perc hosszú lesz. A készítők is elmondták, hogy az ütközetet nem fogják elhúzni, több epizódon át, darabokban leadni. Lesz egy nagy csata, ami a 8. évad 2. részében lesz látható. Ha itt tényleg egy összefüggő, kardozós, sárkányos, menekülős képkockák fognak pörögni, amit nem akaszt meg semmi mellékszál - mondjuk Bran utazása a múltba, vagy Cersei bort iszik a véres harcmezőtől tisztes távolságban - és ez hosszabb lesz, mint 40 perc, akkor tényleg ez lesz minden idők legnagyobb, leghosszabb filmes csatajelenete. Legyőzheti A gyűrűk urát, aminek A két torony című részében közel 40 percet tett ki az a bizonyos csata.

És simán lehet, hogy így lesz. A sorozat készítői korábban úgy gondolták a deresi csatát bemutató epizóddal kapcsolatban, hogy lehetetlen lesz megcsinálni. A Trónok harca legelején kijelentették, hogy ők akarnak egy zombivá változott jeges medvét. Akkor azt mondták nekik, hogy nem lehet (mert nem volt rá pénz), aztán a 7. évadban feltűnt egy. Számukra semmi sem lehetetlen, szóval biztos, hogy olyan csata lesz, amilyet még soha senki nem látott. Ha a hosszát nézzük, ha a nagyságát, ha a költségvetését, ha a keresztmetszetét, térfogatát, ez lesz a filmes ütközetek csúcsa.