A 38 éves Tatjána Kuvsinnyikova tanárnőként dolgozik a Moszkvától kb. 300 km-re északra található Ivanovóban. Hobbija a jeges vízben úszás, és erről posztolt is képeket az Instagramra. A fürdőruhás fotókat megtalálták azonban az iskola dolgozói, és végül az igazgató elbocsátotta Kuvsinnyikovát arra hivatkozással, hogy ne öltözzön úgy, mint egy prostituált, és ne bolondítsa magába a fiú (vagy lány) diákokat.

A kirúgást rengeteg orosz tanárnő igazságtalannak ítélte, arra hivatkozva, hogy csak azért, mert ők egy iskolában tanítanak, miért ne élhetnék ugyanúgy az életüket (on- és offline egyaránt), mint a többi ember. Így aztán elindult egy hashtag, az

#учителятожелюди

– itt további tanárnők töltenek fel magukról szexi fotókat azt bizonyítva, hogy a munkahelyük nem mondhatja meg nekik, hogyan éljenek, mit csináljanak a szabadidejükben. A címke jelentése: a tanár is ember.

A fenti képen maga Kuvsinnyikova látható, őmiatta indult el az egész történet...

...és konkrétan a fenti kép volt az, amelyikre az iskola azt mondta, hogy túlmegy a határon.

Íme egy pár példa arra, hogy milyen képek kezdtek terjedni a neten a hír kapcsán.

Úgy tűnik, a kolléganők közül nemcsak a legfiatalabb generáció kapcsolódott be a mozgalomba, hanem meglepően széles a támogatói bázis.

A hírt a Daily Mailnél találtuk, a következő fotóval búcsúzunk, de ha ennyi nem volt elég, böngésszen bátran tovább itt.