Ezen a héten kedden, április 16-án ünnepelték az ebédszünet világnapját. A megemlékezés apropója, hogy felhívja a dolgozók és munkáltatók figyelmét arra, hogy mindenkinek szüksége van az ebédszünetre, amit jobb esetben nem az íróasztalunk előtt töltünk. Ha ugyanis a nap közepét megszakítjuk egy húszperces ebédszünettel, amikor ténylegesen el is hagyjuk a munkaasztalunkat, felfrissülhetünk és sokkal hatékonyabbak leszünk a nap második felében. 

Bizarrnak tartja ezt a nemzetközi napot? Akkor kapaszkodjon, a java még csak most jön! Összegyűjtöttük a legblődebb világnapokat, melyeket biztosan nem tart meg, és valószínűleg nem is hallott még róluk. 

Január 11: Nemzetközi ugorj a tócsába és fröcsköld le a barátodat-nap

Itt csak az időzítést nem értjük. Ideális esetben januárban inkább a járdára fagyott vízen csúszkálhatunk, nem pedig tócsákba ugrálhatunk. Ettől függetlenül nekünk tetszik ez az ötlet, ki ne szeretné újra felfedezni a benne élő gyereket? 

Február 9: Nemzetközi fogfájás-nap

Február elejére már egész biztosan mindenhol elfogynak a karácsonyról esetlegesen megmaradt szaloncukrok és bejglivégek. Így nem is csoda, ha a fogunk a nagy cukoradagtól kilyukad és megfájdul. Ebben viszont nem sok ünnepelni valót látunk. 

Április 4: Nemzetközi sétálj körbe dolgokat-nap

Végül is ezt a világnapot még akkor is teljesíthettük már, ha eddig nem is tudtunk róla. Elvégre sétálni minden nap szoktunk, és biztos, hogy megkerülünk néhány tárgyat egy átlagos napunk alatt. (Ha mást nem, hát az íróasztalunkat, miközben ebédszünetre megyünk.)

Április 7: Nemzetközi Unikornis-nap

Mi magunk is nehezen tudjuk megindokolni, mi szükség van erre, de talán a gyerekek számára jó móka. (Ha esetleg ön is hisz az unikornisokban, kérjük, ne jöjjön zavarba. Inkább örüljön.)

Május 3: Nemzetközi hepehupásszőnyeg-nap

Honnan máshonnan eredhetne ez a világnap, mint Amerikából? Itt azért már értjük az ünnep mozgatórugóját: valószínűleg a szőnyeggyártók ügyes marketingcseléről van szó, akik így akarják arra buzdítani az embereket, hogy vegyenek új szőnyeget az otthonukba. 

Május 9: Nemzetközi elveszettzokni-emléknap

Önnek hány félpár zokni szomorkodik a fiókjában? Na ugye, hogy önnek is van mit meggyászolnia május 9-én. Ezen a napon egyúttal akár meg is szabadulhat a pár nélkül árválkodó lábravalóitól. 

Június 10: Nemzetközi golyóstoll-nap

Kézenfekvő lenne a válasz, hogy azért ünnepeljük éppen június 10-én a golyóstollat, mert ekkor született a feltalálója. Bíró László azonban 1899. szeptember 29-én jött világra, így fogalmunk sincs, miért éppen a nyár elején kell megemlékezni a mindennapi íróeszközünkről. 

Július 12: Nemzetközi papírzacskó-nap

Bár Magyarországon annyira nem elterjedt, külföldön elég sok áruházban adnak nejlonszatyor helyett papírzacskót, ami egy sokkal környezettudatosabb megoldás, mivel sok esetben ezek a zacskók újrahasznosított papírból készülnek. Úgyhogy hajrá, ünnepeljük őket. 

Július 29: Nemzetközi beszélj a liftben-nap

Ugye milyen kínos tud lenni az a 20-30 másodperc, amit együtt kell tölteni egy ismeretlennel a liftben, míg megérkezik a kívánt emeletre? Ha július 29-én szállna liftbe, kérjük, nyugodtan kezdeményezzen beszélgetést az ön mellett állókkal. Ha valamikor, hát ezen a napon tényleg megengedett, hogy csacsogjon egy picit. 

Szeptember 8: Nemzetközi & nap

Miért is ne lehetne világnapja egy írásjelnek? Főleg, hogy a szerencsétlen „&” karaktert alig használjuk. Itt az ideje, hogy jobban megjegyezzük ezt a kacskaringókban bővelkedő és-jelet. 

Szeptember 19: Nemzetközi beszélj úgy, mint egy kalóz-nap:

Ízlések és pofonok, de világnap ide vagy oda, nem biztos, hogy szeptember közepén megjön majd a kedvünk ahhoz, hogy kalózokat imitáljunk. Esetleg akkor, ha előtte megnézzük a Karib-tenger kalózait...

Október 25: Nemzetközi Chucky, a hírhedt gyilkos-nap:

Halloween felé közeledve könnyen úrrá lehet rajtunk a horrormánia. Alapozásnak mindjárt itt van az október 25-i Chucky-nap. Hogy mi is lenne ilyenkor a teendőnk, még előttünk sem teljesen tiszta. Talán ezen a napon be kell szerezni egy félelmetes fiúbabát, hogy aztán halálra rémisztgessünk vele mindenkit. 

via: EliteDaily, Livingly