shutterstock 705886813

5 könyv, amit a sorozatgyárosok még nem fedeztek fel

2019.06.01. 14:32 Módosítva: 2019.06.01. 14:46

Hatalmas kis hazugságok, A szolgálólány meséje, 13 okom volt. Csak 3 példa, amikor egy sikersorozat mögött egy kevésbé ismert, ám annál izgalmasabb könyv állt. Ha ön is nézte a fenti sorozatok egyikét, örülni fog, mert 5 olyan regényt gyűjtöttünk össze, melyekre még nem figyeltek fel a sorozatgyártók, de érdemes elolvasni őket, mert sorozatként hatalmasat szólnának. 

Stephen King & Owen King: Csipkerózsikák

Már több Stephen King-könyvből készült filmadaptáció: 2019-ben máris kettőből: a Kedvencek temetőjének remake-jét már láthattuk is, az Az 2. részére azonban még várnia kell. 

A Csipkerózsikákban a nők álomba merülnek, amiből többé nem ébrednek fel. Arcukon pókhálószerű anyag képződik, amit ha megpróbálnak leszedni róluk, felébrednek, és dühöngő őrültekként elpusztítanak mindent, ami az útjukba kerül. Egyedül egy nő nem zuhan mély álomba: ő Eva Black, akit meztelenül találtak az erdő szélén és akit aztán börtönbe zártak. 

Honnan jött Eva, és hogy lehet, hogy egyedül ő áll ellen a rejtélyes álomkórnak? És mi történik azokkal a nőkkel, akiket belepett a furcsa háló?

Stephen King & Owen King: Csipkerózsikák - Európa Kiadó
Stephen King & Owen King: Csipkerózsikák - Európa Kiadó

Naomi Alderman: A hatalom

A világ gyökeresen megváltozik: a nők észreveszik, hogy képesek áramot termelni. Elég egyetlen érintés, és bárkit akár halálra tudnak rázni. Hogyan és mire használják a nők az újonnan felfedezett hatalmukat? Mit tesznek a férfiak, akik felett a nők szinte egyik napról a másikra átveszik az uralmat? Alderman regényét a feminista irodalomhoz sorolják, hiszen egy olyan világról ír, melyben a férfiak váltak alárendeltté, a nők pedig (minden túlzás nélkül) a világ urai lettek.

Figyelem, ha még azelőtt el akarja olvasni a könyvet, hogy sorozatot készítenének belőle, siessen! Az Amazon ugyanis az év végén forgat a könyvből egy 10 részes minisorozatot. 

Naomi Alderman: A hatalom - 21. Század Kiadó
Naomi Alderman: A hatalom - 21. Század Kiadó

Camilla Lackberg-könyvek

Camilla Lackberg egy Hollywood által igazságtalanul elhanyagolt skandináv krimiírónő. A svéd szerző krimijei mind megjelentek magyarul is, és noha igaz, hogy Svédországban már elkezdték filmre vinni a történeteit, Magyarországra még a hírük is alig jutott el. Egyetlen kivétel az írónő 5. regényéből készült film az Eltitkolt életek, ami ráadásul nem is tévé-, hanem mozifilm. Lackberg regényei egy kis svéd tengerparti városban játszódnak, melyben a bűneseteket Patrik Hedström, rendőr és kotnyeles, de szimpatikus felesége, Erika nyomozza ki. 

Camilla Lackberg: Aranykalitka - Animus Kiadó
Camilla Lackberg: Aranykalitka - Animus Kiadó

Robert Merle: Védett férfiak

Egy különleges és még annál is veszélyesebb vírus üti fel a fejét, ami az ivarérett férfiakat érinti. Egy szűk tudóscsoport, az úgynevezett védett férfiak feladata, hogy gyógyírt találjon a betegségre, ami az erősebbik nemet alárendelt státuszba taszította. A történetet egy amerikai védett zónában élő tudós, Dr. Martinelli meséli el, akitől megtudja az olvasó, milyen kifordult állapotok is uralkodnak egy védett helyen, ahol a nők vezetnek, a férfiak pedig önként kasztrálják magukat, hogy védekezhessenek a kór ellen.

Vajon sikerül Dr. Martinellinek feltalálnia az ellenszert? És ha igen, vajon mihez kezdenek majd vele a nők?

Robert Merle: Védett férfiak - Helikon Kiadó
Robert Merle: Védett férfiak - Helikon Kiadó

Donna Tartt: A titkos történet

A titkos történet 5 ókori nyelvet és kultúrát tanuló diákról szól, akik túlzottan is elmerültek a buja művészet szépségeinek csodálásában. A társaságot egy sötét titok őrli fel szép lassan, nevezetesen egy gyilkosság, melyet megpróbálnak kitörölni az emlékeikből. Tartt könyve nem áll be a sorba a többi egyetemista éveket feldolgozó félig krimi, félig nyálas, de leginkább értelmetlen és felejthető történetek közé. Ennek a sztorinak mélysége és mondanivalója van, éppen ezért gondoljuk úgy, hogy tökéletes thrillersorozatot lehetne csinálni belőle, ami mögött a Hatalmas kis hazugságok is elbújhat. 

Donna Tartt: A titkos történet - Park Kiadó
Donna Tartt: A titkos történet - Park Kiadó