Egy Kentucky állambeli férfi már egy évtizede azon a nyers húson él, amit ő maga dolgoz fel. Furcsa egybeesés, hogy a felesége tartózkodik az állati eredetű ételtől.

A 35 éves Derek Nance számos ételintoleranciával küzd, így keresgélni kezdett, milyen módszer válhatna be neki. Aztán egyszer úgy alakult, hogy nem volt pénze szénára a törpebárányai számára. Az állatok viszont hangosak és idegesítőek voltak a férfi szerint, ezért levágta őket.

Nance ekkor kóstolta először a nyers húst. Megtetszett neki, és 10 év elteltével azt vallja: sosem érezte magát egészségesebbnek. Sőt, állítása szerint a friss vér stimulálja az étvágyat. A férfi egyedül akkor kapott ételmérgezést, amikor megevett egy csirkét ami már több, mint hét napja halott volt.

A bizarr étrend nagy részét báránygyomor teszi ki, amiből a férfi előszeretettel készít smoothiet is, ha éppen nincs ideje otthon enni. Emellett nem veti meg a lépet, a heréket, de tulajdonképpen semmi mást sem. A jószágokat tetőtől talpig elfogyasztja, csak a patájukat és a szarvaikat teszi félre.

A férfi egyébként maga látogat el farmokra, ahol kiválasztja az állatokat, amelyeket majd otthon levág és később elfogyaszt. Elmondása szerint egy kifejlett bárány egy hónapig szokott elég lenni neki.

Általában közel egy kilónyi nyers húst fogyaszt naponta, de emellett szívesen rágcsál el élő férgeket is, amik segítik a nagy mennyiségű húst megemészteni a bennük lévő enzimeknek hála.

A történet másik érdekessége, hogy Nance felesége vegetáriánus, és bár férje módszerét etikusabbnak tartja, mint a boltokban való húsvásárlást, ő maga nem fanyalodna rá a nyers húsra. Annak ellenére sem, hogy a férfi szerint étrendje annyira biztonságos, hogy gyerekeinek sem fél nyers báránylépet adni vacsorára - írja a Daily Mail.