A napokban érkezett a hír, hogy Halle Bailey kapta a főszerepet a Kis hableány című Disney-mese élőszereplős változatában. A rajongók pedig két táborra szakadtak.

A Twitter és a Facebook is felrobbanni látszott tegnap este, amikor bejegyzések és hozzászólások tömkelege jelent meg a témával kapcsolatban.

Az egyik végletbe azok tartoznak, akik ragaszkodnának ahhoz, hogy Ariel maradjon meg fehér bőrű lánynak, ahogy az eredeti animációban is. Ők indították útjára az #arieliswhite hashtaget.

 Elcsesztétek a kedvenc hercegnőmet.

Nem azt mondom, hogy Halle Bailey nem tudja eljátszani a szerepet. Biztos tök jó lesz, de a helyzet az, hogy Ariel egy vörös hajú, fehér bőrű lány. De nehezen hiszem, hogy nem találtak valaki olyat, aki természetesen így néz ki...

Ilyen és ehhez hasonló hozzászólások olvashatóak számos kommentszekcióban a fehér-Ariel rajongók részéről. Egyesek szerint ez olyan, mintha Mulant egy szőke-kék szemű színésznő játszaná.

Aztán persze ott a másik oldal is, akik kifejezetten kultiválják a színes bőrű hableányt, és rasszistának nevezik azokat, akik felháborodtak a színészválasztáson.

Érdekesség: A kis hableány egy trópusi korallzátonyon él, egy éneklő homárral, akinek jamaikai akcentusa van. Szerintem inkább az fura, hogy Ariel az eredeti mesében fehér.

 Ő csak egy sellő. Sellők nem léteznek, nem úgy, mint a te rasszizmusod.

Hosszasan fejtegethetnénk tovább a témát, de a két tábor valószínűleg nem csendesedik le addig, amíg a film el nem készül. Az viszont már biztos, hogy valóban Halle Bailey fogja játszani sokak kedvenc sellőjét. További érdekesség egyébként az is, hogy az eredeti mesében Ariel szőke és kék szemű volt, és a Disney álmodta meg neki a vörös hajkoronát.