A Youtube-on kezdett el pörögni az új videótípus, amiben a nők megkeresik a környékükön lévő legrosszabbra értékelt szépségszalont, majd beülnek alkalmi sminket csináltatni. Az eredmény egyszerre borzasztó, nevetséges és gyomorforgató.

Az internet remek találmány, és  különböző szolgáltatások értékelésében is a barátunk lehet. Ezt használták ki azok a Youtuberek, akik megkeresték a körzetükben azt a sminkest, aki a lehető legrosszabb értékelést kapta.

A videó menete általában az, hogy a csajok bejelentkeznek a szalonokba, majd a hasukra csapva kitalálják, milyen jeles alkalomra szeretnének sminket kérni. Olyan eseményekről beszélünk, mint egy első randi, egy szalagavató vagy éppen esküvő. Csupa olyan, ahová igazán igényes arcfestés dukál. Na, de nem ezekben a szalonokban!

A vloggerek által bemutatott szalonok vállalhatatlan állapotban fogadják a vendégeket. Az elhanyagolt panellakási hangulat mellett gyakran hamutálcákkal és mocskos ételhordókkal találták szembe magukat, nem beszélve a legyekről, mert néhány helyen bizony azok is rá-rá szálltak a sminkes asztalra.

Ami pedig a magukat sminkmesternek nevező hölgyeket illeti, nos, az ő munkájuk enyhén szólva kritikán aluli. Amellett, hogy szemmel láthatóan semmilyen képesítésük és érzékük sincs a sminkeléshez, olcsó, azonosítatlan összetevőkből készült termékeket használnak, a higiéniáról pedig úgy tűnik, még hírből sem hallottak.

Nem ritkán ujjal dolgozzák el az alapozót a vendégek arcán, természetesen kézmosás nélkül. Vagy piszkos ecsetet használnak, vagy semmilyet. Több vlogger hölgy is bemutatta, ahogyan rúzst vagy a szemrevaló termékeket nemes egyszerűséggel a tubusból vagy a hozzá tartozó applikátorral vitték fel a bőrükre, ahogy valószínűleg a többi vendégnek is. Egy ilyen helyen nem is kell hajlamosnak lenni a herpeszre, hogy részünk legyen benne. Nem beszélve arról, hogy nem ritka lépés a sminket készítő hölgyektől, hogy megnyalnak egy fültisztító pálcikát, és azzal állnak neki tisztogatni a félrecsúszott sminket. Az egyik videóban az is megtörtént, hogy a szemhéjtus a Youtuber szemében kötött ki. Ahogy hozzá is fűzte az esethez:

Heló, szemfertőzés!

Itt pedig nincs vége az ámokfutásnak, ugyanis ezek a horribilis kreálmányok még csak nem is pénztárcabarátok. A fentebbi képeken látható „sminkek” 17 és 60 ezer forint közötti ár ellenében készültek, ami több, mint bizarr. Nem beszélve arról, hogy ezek a sminkesek lelkiismeretfurdalás nélkül elengedték a lányokat életük nagy eseményére úgy, hogy akár egy cirkuszi bohóc is megirigyelhette volna az arcukon virító szörnyűséget.