Idén szeptemberben lesz 25 éves minden idők egyik legkedveltebb sitcomja, a Jóbarátok. A sorozatot általában vagy imádják, vagy fintorogva kapcsolják el a nézők, az viszont bizonyos, hogy az is látott belőle néhány részt, aki nincs oda ezért a műfajért.

A rajongók nagy örömére hamarosan debütál egy könyv is, amely a Generation Friends: An Iside Look at the Show That Defined a Television Era (azaz Jóbarátok generáció: bepillantás a showba, amely egy egész televíziós korszakot meghatározott) címet viseli majd, és betekintést enged a kulisszák mögé, ahol néha igen érdekes dolgok történtek – szúrta ki az InStyle.

A könyv szerzője, Saul Austerlitz a sorozat munkatársaival folytatott beszélgetését vetette papírra, így olvashatóak lesznek többek között a készítők, azaz Marta Kauffmannak, valamint David Crane-nek, illetve a sorozat producerének és rendezőjének gondolatai is. Következzen egy kis válogatás azokból az érdekességekből, amelyeket valószínűleg eddig nem tudtunk a Jóbarátokról!

A bölcs hetedik

A sorozat 1994-ben startolt el, ekkor pedig meglehetősen más nézeteket vallott a világ. A készítők aggódtak, hogyha csak huszonévesek jelennek meg a képernyőn, akkor csak ez a korosztály követi majd figyelemmel a történéseket. Emiatt egy idősebb és bölcsebb hetedik szereplőt is megálmodtak, aki időnként feltűnt volna és terelgette volna a fiatalabb szereplőket. Végül, ahogy azt már észrevehettük, elvetették az ötletet.

Ázsiai és afroamerikai szereplőket

A stáb eredetileg nem csak fehér bőrű karaktereket castingolt. Meghallgattak ázsiai és afroamerikai színészeket is, de mivel akkoriban még nem volt olyan píszí a világ, mint manapság, inkább elengedték ezt az ötletet.

Jóbarátok Rachel nélkül

Jennifer Anniston párhuzamosan játszott a Muddling Through című sorozatban is, amikor a Jóbarátok első évadát forgatták. Ha az előbbi nagyobb áttörést jelentett volna, Racher karakterét alig néhány rész után ki kellett volna írni a sorozatból. Szerencsére ez nem így történt.

Egy sokkal szarkasztikusabb Monica

A készítők Janeane Garofalót szánták Monica szerepére, és sokkal keményebb személyiségnek álmodták meg. Az eredeti szkriptben ő és Ross egy munkáscsalád sarjai lettek volna, akik magasabb társadalmi rétegbe szerettek volna feljutni.

4:3 vs. 16:9, azaz a random röhögő joey

Mivel még a 2000-es évek előtt kezdték sugározni a sorozatot, nem volt tervben, hogy több, mint 20 évvel később is nézni fogják az emberek, illetve hogy ez idő alatt teljesen megváltozik majd a televíziók felbontása. Ebből kifolyólag néhány apró baki utólag tűnt fel a nézőknek, ugyanis amíg 4:3 arányban eltűnt, addig 16:9-ben meglehetősen feltűnő jelenséget nyújt Matt Leblanc, ahogy indokolatlan módon kacarászik a sarokban.