Névtelen terv (7)

Ugyanazért az ügyért áll ki Rubint Réka és Hajdú Péter Instagramon

2019.09.19. 10:00 Módosítva: 2019.09.19. 10:03

Akik nyomon követik a hazai celebek Instagram-posztjait, azoknak talán már feltűnt, hogy rengetegen szeretnének segíteni a kétéves Zentének, aki ritka genetikai betegséggel született.

A kisfiú gerincvelő eredetű izomsorvadásban, annak is a legsúlyosabb vállfajában, az SMA1-ben szenved. A statisztikák szerint ezek a beteg gyermekek gyakran a kétéves kort sem érik meg. Forgalomba került azonban egy génterápiás gyógyszer, amely megmenthetné Zente életét. A szóban forgó orvosság azonban jelenleg a világ egyik legdrágább gyógyszere, közel 700 millió forintba kerül, és csupán a két éves kort be nem töltő gyermek kaphatja meg, Zente pedig februárban éri el ezt a kort.

Hazánkban egy halom híresség döntött úgy, hogy hírnevét egy jó cél érdekében használja fel, és sorra osztják meg a kisfiú képét a szülők posztjával együtt. Sokak mellett Rubint Réka, Hajdú Péter, Görög Zita, Szabó Kitti, Tóth Gabi és a Children of Distance zenekar is arra buzdít, hogy 700 forinttal támogassuk Zentét, hiszen ez egy-egy embernek aprópénz, a szülők számára azonban a világot jelentheti.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Fontos!Zente élete is múlhat azon, hogy elolvasod e ezt a bejegyzést! Tudom, néha egyszerűbb tovább görgetni, mint engedni, hogy hasson ránk valami, ami nem velünk történik. De most ne hunyd le a szemed! Csak 1 millió jó ember kell, aki 700 forinttal támogatja ezt a kisfiút, mert a gyógyszer amely az életét mentheti meg 2.1 millió dollárba kerül. De mi ez egy kávé árához képest? Vagy egy sütiéhez, egy doboz cigihez képest? Segítsünk! Fogjunk össze! Mindenki lehetőségéhez mérten segítsen! Az elmúlt 20 évben nem igazán fordultam a nyilvánossághoz, mindig csendben segítek. De ez hatalmas összeg, s ha elosztjuk, mégsem az! ❤️🙏 Bioban minden infót megtaláltok!

Görög Zita (@gorogzita) által megosztott bejegyzés,

Ha Ön is szeretne adakozni, ezen a számlaszámon, illetve felületeken teheti meg:

Összefogás Zentéért Alapítvány (OTP Bank Magyarország)

Számlaszám: 11731001-23120178

International account number: HU06117310012312017800000000

SWIFT/BIC: OTPVHUHB

GoFundMe:

https://www.gofundme.com/f/help-zente-to-live-a-long-carefr...

PayPal:

https://www.paypal.me/OsszefogasZenteert