Új évaddal jelentkezik a Spektrum sorozata, a Tabukról tabuk nélkül. Mentális betegségek, fogyatékosság, meddőség, újfent olyan témaköröket járnak körbe, melyek a közbeszédben ritkán kerülnek elő és távolságtartással kezelik az emberek. A sorozat sajtótájékoztatóján Thuróczy Szabolccsal a műsor házigazdájával beszélgettünk.

Thuróczy amellett, hogy házigazda, a beszélgetések jelentős részét is ő készítette, ami talán a legnehezebb feladat. Úgy kellett beszélgetnie, hogy megnyíljanak előtte azok az emberek, akik a legféltettebb titkaikról, legbensőbb érzéseikről korábban senkinek nem beszéltek.  A hatrészes sorozat különböző karaktereket mutat be, így például a nézők megismerkedhetnek egy férfival, aki régen verőemberként kereste a kenyerét, de mára felhagyott a bűnözéssel, és a fiatalok kedvenc bokszedzőjévé vált.

Ő mesélte el, hogy korábbi énje olyan agresszív volt, hogy ha találkozott volna Istennel, csak azért ment volna bele, hogy megverje. 

A sorozatban még feltűnik egy börtönben ülő gyilkossal, akinek egy ismeretlen család levelei adnak nap mint nap reményt; vagy egy értelmi fogyatékos párral, akik gyermeket vállalhattak.

Nagy örömmel végeztem ezt a munkát, például mikor sikerült megnevettetnem az aspergeres srácot a barátnőjével, nekem ez fontos volt. Az is remek, hogy kiderült, hogy van még hat olyan téma, minimum, amiről készülhet egy ilyen sorozat. A bűnnek bizonyos szegmenseit, ahogy bemutattuk, elképesztő, az egy nagyon tömény rész. Aztán az értelmi fogyatékkal élő pár gyermekvállalása volt az egyik legnagyobb katarzisom, teljesen egészséges gyermekük született, a csillogó szemű srác, a Levente, csodálatos volt. Az egésznek a folyamata, hömpölygése, ki hogyan rángatta ki magát, vagy segítettek neki  továbblépni, elképesztő. Közben pedig tökéletes társadalmi képet mutat. Aki nem a mi emberünk, aki esendő, ejtsük le a Taigetoszról. A magyar társadalom sokszor hajlamos úgy kezelni bizonyos témákat, hogy amiről nem beszélünk, az nem is létezik. Ezt a hozzáállást nem bírom, ezért is gondoltam fontosnak, hogy ezzel foglalkozzam, erről beszéljünk. Közben pedig létrejött valami remek dolog, nem csak egy mozifilmmel, hanem egy dokumentumfilmmel is lehet katarzisa az embernek

- mondta el a színész a sorozat sajtótájékoztatóján.

Az egyes epizódok után sem hagyja magára a nézőket a Spektrum, egy-egy téma után ugyanis azonnal adásba kerül a Tabukról tabuk nélkül - Beszéljük meg! című félórás beszélgetős műsor, ahol Radnai Péter szakértő vendégekkel és érintettekkel járja körbe a legfontosabb kérdéseket.

A Tabukról tabuk nélkül új évadát a nézők október 25-étől minden pénteken este 10 órától láthatják a Spektrumon.