Csak távolról tűnik a sztárok élete tökéletesnek.  Vannak, akik nem szívesen beszélnek problémáikról a nagyvilágnak, számos sztár azonban őszintén vall róluk, így például betegségükről, a gyógyuláshoz vezető útról, hogy ezzel is erőt adjon másoknak és felhívja a figyelmet a lehetséges megelőzésre. 5 olyan sztárt mutatunk most meg önnek, akik sikeresen vették fel a harcot a rákkal. 

Christina Applegate

Az Emmy-díjas színésznőt, akit többek között az Egy rém rendes család Kellyjeként ismerhettünk meg, mindössze 36 éves volt, mikor mellrákkal diagnosztizálták, szerencsére még korai stádiumban. Applegate sugárkezelést kapott, de a vizsgálatok sora után kiderült, hogy hordozza a BRCA1 gént, ami az emlőrák kialakulásához vezet. A teljes gyógyulás és a kiújulás megelőzése érdekében ezért kettős maszektómiának, azaz emlőeltávolító műtétnek vetette alá magát, két évvel ezelőtt pedig a petefészkeit is kivetette, hiszen az unokatestvére petefészekrákban hunyt el. A színésznő azóta teljesen egészséges.

Robert De Niro

Kevesen tudják, hogy a kétszeres Oscar-díjas, olasz származású színészt – az Aljas utcák, a Keresztapa 2., a Dühöngő Bika, a Taxisofőr, A rettegés foka és még sok egyéb film főszereplőjét – 16 évvel ezelőtt, 2003-ban korai stádiumú prosztatarákkal diagnosztizálták egy éves vizsgálat során. Mivel édesapja is daganatos betegségben hunyt el, időben lépéseket tett, és műtéten esett át. Azóta egészséges, és immáron 15 éve tünetmentes.

Hugh Jackman

Az X-Men sztárja 2013-ban beszélt legelőször arról, hogy a bőrrák egy fajtájával, a bazaliomával küzd, amely a bőr hámsejtjeinek legalsó, bazális rétegéből indul ki. Ez egy kevéssé rosszindulatú bőrelváltozás, és főleg az arcon jelentkezik. 2017-ben a színészt 6. alkalommal műtötték meg a daganatos betegség miatt, de ismét legyőzte a rákot. Azóta folyamatos kontrollra jár, és immáron 2 éve tünetmentes. A sármos színész social media felületein edukációs posztokban hívja fel a figyelmet a bőr óvására, a megfelelő napvédő krémek használatára és a szűrővizsgálatok fontosságára.

Lance Armstrong

A sportolónál 1996-ban hererákot diagnosztizáltak, ami áttétet képzett a tüdejében és az agyában is. Armstrong 1 év alatt teljesen legyőzte a betegséget, és 1997-ben létrehozta saját, rákbetegeket és rákkutatást támogató alapítványát, amellyel mintegy 500 millió dollárt gyűjtött az évek során. Gyógyulása után visszatért a versenysporthoz: 1999-től 2005-ig hétszer nyerte meg a Tour de France-t, 2005-ös visszavonulása után pedig 2009-ben ismét versenyezni kezdett, 2012-ben azonban doppingolás vádja miatt minden címétől megfosztotta a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség.

Sharon Osbourne

A rocksztár Ozzy Osbourne karakteres neje, Sharon Osbourne nemcsak egy, de két ráktípust győzött le. 2002-ben az orvosok bélrákot, 2012-ben pedig mellrákot diagnosztizáltak nála, de kezeléssel és műtétekkel maga mögött hagyta a betegséget. Sharon Osbourne őszintén vallott a betegségéről és az ez elleni harcról családi valóságshowjukban, a The Osbournes-ban.

Habár fiktív személyiség, Stella Abott (Lucy Hale) is a rák egy – az orvosok szerint legyőzhetetlen –formájával küzd, amíg csodával határos módon hirtelen meg nem gyógyul. Stella előtt egy új világ, egy új jövő nyílik meg, a boldogságot azonban némiképp beárnyékolja, hogy most olyan döntésekkel kell megküzdenie, melyeket akkor hozott, amikor úgy döntött, hogy „úgy fog élni, mint aki haldoklik”. Ha érdekeli Stella története, kapcsoljon november 30-án a Sony Max-ra, hiszen 17:05-kor mutatják be az Életre ítélvét.