Sokan mondják, hogy nincs karácsony Reszkessetek betörők! nélkül. Ezt a véleményt mi sem szeretnénk megcáfolni, így elhoztunk 10 érdekességet, amit valószínűleg még nem tud a film(ek)ről.

1. A rendező 200 gyereket hallgatott meg Macaulay Culkin előtt

Chris Colombus meglehetősen komolyan vette, hogy ki alakítsa Kevin karakterét, és Culkin előtt közel 200 gyermekszínészt hallgatott meg, nem beszélve egy halom videófelvételről, amely a soron következő jelentkezők bemutatkozásait tartalmazta. Mikor meglátta Culkint, a rendező rögtön tudta, hogy megtalálta a nagybetűs Kevint.

2. Robert De Niro és Jon Lovitz is visszautasította Harry Lime szerepét

Talán most már bánják, talán nem, de annak idején egyik színész sem akarta elvállalni a betörő szerepét. Mint kiderült, ez nem is probléma, hiszen Joe Pesci remek alakítást nyújtott, és talán hitelesebben is hozta az ügyetlen karaktert, mint azt De Niro tette volna.

3. A Mccallister-otthon valódi

A hatalmas házat nem csak kívülről használta a stáb. A jelenetek nagy részét valóban odabent forgatták, amelyek pedig nem, azt egy helyi gimnáziumban vették fel. Ami a tulajdonosokat illeti, ők is jelen voltak a forgatáson, és gyakran forró csokival kényeztették a stábtagokat. A ház egyébként Winnetkában, Illinois államban található.

4.  Joe Poesci rengeteget káromkodott a forgatások alatt, de erre is találtak megoldást

A színész szava járása nem volt éppen családbarát, így a rendező egy saját megoldással állt elő. Meghagyta Poescinek, hogy az általa előszeretettel használt fuck szó helyett mondja azt, hogy fridge, azaz hűtő. Az ötlet működött.

5. Buzz barátnője nem lány volt

Biztosan emlékeznek arra a jelenetre, amikor Kevin kezébe akad egy fotó, ami Buzz barátnőjét ábrázolja, aki nem túl előnyös külsejű. Nos, a képen valójában egy kisminkelt fiú van, a rendező ugyanis nem akart egy kislányt sem megbántani azzal, hogy egy ilyen koncepcióhoz pózoljon.

6. A tarantula igazi volt, Daniel Stern sikolya nem

A pók, amit Kevin Marv arcára rakott, igazi volt. A színész azonban csak imitálta a rémült kiáltást, ugyanis nem akarta megijeszteni a szőrös nyolclábút, így a hanghatást a későbbiekben pótolták.

7. macaluay Culkin dublőre egy 30 éves férfi volt

A rendező hallani sem akart arról, hogy Culkin veszélybe sodorja magát a forgatások alatt, ezért azokat a jeleneteket, amelyek során a 8 éves fiú megsérült volna, egy Larry Nicholas nevű dublőr vette át, aki akkor 30 éves volt.

8. A jelenetet, amelyben a betörők kis híján elütik Kevint, visszafelé vették fel.

Chris Colombus valóban a biztonságot helyezte mindenek elé a forgatás során. A rendező úgy vélte, túl veszélyes lenne, ha Culkin ilyen közel kerülne a mozgó járműhöz, ezért visszafelé vették fel a jelenetet.

9.  Burgonyaszirommal helyettesítették a havat

A 90-es években még nem állt lehetőségre annyi számítógépes technológia, mint napjainkban. A stáb ezért több tonna burgonyaszirmot szórt szét a ház körül, hogy biztosítsák a nézők számára a tökéletes karácsonyi látképet.

10. Joe Pesci úgy megharapta Macaluay Culkin ujját, hogy még ha is viseli a nyomát

A jelenetben, amikor Harry Lime megpróbálja leharapni a fiú ujját, Pesci kicsit túllőtt a célon. Bár Culkin nem tört ki zokogásban, azért jócskán kapott a kezecskéjére, és a harapás okozta heget még most is az ujján viseli.