tk3s 20000101 alb a90 368419

8 érdekesség a Grincsről, amiről talán eddig még nem hallott

2019.12.26. 12:26 Módosítva: 2019.12.26. 12:27

Sokan úgy tartják, nincs Karácsony a Reszkessetek, betörők! összes része nélkül. Nem szeretnénk azonban a Grincs rajongóiról sem megfeledkezni. Az eredeti film évről évre előkerül az ünnepek idejére, tavaly pedig az animált verziót is újraalkották. Következzen 8 érdekesség a Grincsről, amit talán eddig Ön sem tudott.

1. Az eredeti Grincs minden volt, csak zöld nem

A mese könyvváltozatában a Grincs piros szemű, fekete-fehér figura volt. A filmben látható formáját az 1966-ban megjelent animációs változatnak köszönheti.

2. Eddie Murphy és Jack Nicholson is esélyes volt a szerepre

Mindketten neves színészek, akik főként vígjátékokban szerepelnek. Feltehetően az ő alakításukban is szerethető lett volna kedvenc zöld antihősünk, de mi már nem tudnánk Jim Carrey nélkül elképzelni a karaktert.

3. Jim Carrey 92 napot töltött sminkben

A színésznek nem volt könnyű dolga jelmez tekintetében. Reggel rendszerint 2 és fél óráig készítették a sminkjét, majd a forgatás végén további 1 órát vett igénybe, mire megszabadították tőle.

4. Majdnem Tim Burton rendezte a filmet

Belegondoltak már abba, milyen lett volna a Grincs mondjuk Karácsonyi lidérnyomás stílusban? Kevesen tudják, de nem sok választotta el Burtont attól, hogy ő rendezze a zöld karakter történetét.

5. Anthony Hopkins egy nap alatt mondta fel a narráció teljes szövegét

A magyar változatban Rajhona Ádám mesélte el a Kiföldén zajló történetet, az eredeti változatban pedig Anthony Hopkins narrálta az eseményeket. Neki jóval könnyebb dolga volt, mint a színészeknek és a maszkmestereknek, ugyanis egy nap leforgása alatt felmondta a teljes szöveget.

6. A rendező megparankelte Jim Carrey-t

Egyik hajnalban Ron Howard megjelent a stúdióban, és magára öltötte a teljes Grincs jelmezt a sminkesek segítségével. Amikor Jim Carrey megérkezett, teljesen kikelt magából, mondván, a dublőre egyáltalán nem hasonlít rá. A rendező szerencsére még azelőtt felfedte magát, hogy Carrey kipukkadt volna a méregtől.

7. A Kiknek Ki-iskolába kellett járniuk

A történet Kiföljén játszódik, ahol a mindig kicicomázott Kik élnek. A színészek a forgatás előtt résztettek egy oktatáson, ahol megmutatták nekik, hogyan is kell járniuk és viselkedniük, hogy kényelmesen és hitelesen alakíthassák a Kiket.

8. Cindy-Lout Taylor Momsen játszotta

A 26 éves színész-énekesnő nem éppen visszafogott stílusáról híres. A nevével gyakran párosítják hatalmas, feketére sminkelt szemeit és extrém szereléseit. Már a Pletykarfészekben is egy igazi rosszlányt alakított, a Grincsben azonban még egy cuki kislány szerepében tündökölt 7 évesen.