A kosaras legenda tegnap reggel hunyt el egy helikopter-balesetben. A teljes világ gyászol, világsztárok, barátok és rajongók búcsúznak a különböző közösségi oldalakon, és még a 62. alkalommal megrendezett Grammy-gálán is az NBA-szárra emlékeztek  – írta meg többek között a Daily Mail.

Már a Grammy kezdetén kiderült, hogy az egész ünnepséget Bryantnek szentelik, a díjátadót az énekesnő Lizzo nyitotta meg azzal, hogy a tragikus hír mindenkit sokkolt és szeretettel emlékeznek a kosaras legendára. A Grammy háziasszonya, Alicia Keys-t elénekelt egy dalt az elhunyt kosárlabdázó tiszteletére. Mint azt a dal előtti érzelmes monológjában elmondta: Bryant halála miatt őrülten szomorúnak érzi magát.

 Los Angeles, Amerika és az egész világ elveszített egy hőst. Soha nem gondoltuk volna, hogy egyszer így kell elkezdenünk egy díjátadót

 – mondta Keys, aki a Boyz II Men 1991-es slágerét, az It's So Hard to Say Goodbye To Yesterday című dalt énekelte el.

A megemlékezés után a díjátadón összesen 84 Grammyt osztottak ki, de csupán tízet a gálán, a többit már előre odaítélték. Az év dala díjat Billie Eilish énekes kapta Bad Guy című számért.