Látott már olyan rejtvényt az interneten, amiben 5 emojiból kellett kitalálni valamit? Ha igen, akkor ez a kvíz ismerős lesz önnek – Kiss Ramóna is megosztott egy ilyet nemrég az Instagramján. Egy tesztkérdést ezen kívül láthat efölött a bekezdés felett: a borítókép 5 emojit tartalmaz, amikből egy magyar filmet kell kitalálni, merthogy ebben a kvízben most csak magyar filmekkel játszunk.

Nos, beugrik, hogy melyik magyar film cselekményére utal a fenti 5 emoji?

Vízilabda, háború, szerelem, Ausztrália... – a tesztkérdés megfejtése a Szabadság, szerelem című film, ami egyrészt az '56-os forradalom közben, másrészt a Melbourne-i olimpián játszódik, és aminek a főszereplői vízilabdázók.

Nos, további 10 ilyen feladványt talál az alábbi kvízben, mindig 5 emojiból kell kitalálni egy magyar film címét, majd megjelölni négy lehetőség közül azt a betűt, amelyre a filmcím végződik. Ha végigklikkelte, természetesen mutatjuk valamennyi megfejtést.

Ha az 5 emoji alapján megvan a filmcím, válassza ki azt a betűt, amelyikre a cím végződik!

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »

Ha szívesen játszana még egy kicsit, íme egy kicsit más típusú kvíz, ebben a '10-es évek legnépszerűbb filmjeire vonatkoznak a kérdések.