Richard Stamp egy 54 éves, brit férfi, aki egy nap éppen Kambodzsában volt, amikor egy reggel egy fájdalmas duzzanatot talált a péniszén. Lement a gyógyszertárba, vett egy krémet, azzal bekente. A kezelés ugyan nem használt, a duzzanat megmaradt és fájt tovább, de a Stamp mégsem tett semmit még vagy két hónapig, amikor is Ausztráliában fordult orvoshoz. Néhány vizsgálat után az egyik doktor azt mondta neki, hogy ez rák, és annak is egy igen agresszív formája, ezért amputálni kell a férfi péniszét.

Stamp ekkor hazatért Nagy-Britanniába, azon belül is Tootingba, ahol a helyi szakemberek megerősítették a diagnózist: valóban rákos sejtek okozzák a duzzanatot és a fájdalmat a péniszében, és a betegség már annyira előrehaladott, hogy az amputáción kívül nincs más lehetőség; ha nem távolítják el a rákkal érintett szervet, az a férfi életébe kerülne.

Mielőtt ez az egész beütött volna, egy átlagos férfi voltam – egy Arsenal-drukker, kétgyerekes apuka, aki szeretett a haverjaival sörözni.

Ezt mondja Richard Stamp önmagáról, hozzátéve, hogy a 2018-ban elvégzett műtét az egész életét felforgatta olyan drasztikusan, amit nagyon nehéz volt feldolgozni. Az amputáció után elvesztette az élettársát és az önbizalmát is, azt mondja, önmagában folyton megkérdőjelezte, hogy ki is ő most így valójában.

Stamp saját magának és másoknak is próbál azzal segíteni, hogy a vele történtekről nyíltan, sőt humorral beszél (azt mondja például, hogy a műtét után a pénisze helye úgy néz ki, mint egy köldök). Sőt, nemcsak beszél, hanem a Channel 5 nevű brit csatornánál egy reality elkészítését is vállalta, aminek a témája az, hogy a férfi új péniszt keres magának. A sorozat címe az, hogy Shopping for a New Penis, és az alábbi jelenetben az látható, amikor Stamp egy robotokat gyártó céget látogat meg, ahol elektronikusan működő műpéniszek kifejlesztésén dolgoznak. Ez is egy opció ugyanis.

Stamp a This Morning című műsorban is szerepelt, itt arról beszélt, hogy bár az őssejtek és más megoldások is szóba kerülnek a realityben, végül az lett a döntés, hogy a Stamp testében (pl. karjában, combjában) megtalálható szövetek átültetésével fognak neki műtétileg egy új hímvesszőt kreálni, némileg ahhoz hasonló módon, ahogy a transznemű férfiakon szokták ezt a beavatkozást elvégezni. Ezt az eljárást egyébként nemcsak az amputáción átesetteknél és a transzneműeknél alkalmazzák, hanem például olyan katonáknál is, aki egy baleset, akna vagy robbanás következtében elvesztették a péniszüket. A This Morning interjúját alább lehet megtekinteni, illetve Stampről a The Sun című lap cikkében is olvashat.