Tavaly februárban a London College of Fashion divatbemutatóján szerepeltek először ezek a különleges, felfújható nadrágok, és azóta egész szép hírnevet hoztak a kreátoruknak, aki Harikrishnan művésznéven dolgozik.

A tervező Harri nevű márkájának leghíresebb darabjaivá váltak ezek az újszerű sziluettel rendelkező nadrágok, amiknek darabja fazontól függően 870, illetve 1470 fontért kapható a cég honlapjáról – ez 375 ezer, illetve 632 ezer forintnak felel meg. De persze nem lehet csak úgy leemelni egyet a polcról és már vinni is: csak megrendelésre készítenek belőle egy-egy darabot az új vásárlóknak.

Harikrishnan maga is mondja, hogy ennek a kollekciónak az elkészítésekor egyáltalán nem volt szempont a viselhetőség. Ha valaki mégis úgy dönt, hogy fel szeretne venni egy ilyet, azt figyelmezteti a termékleírás, hogy cipzár nincs a nadrágon, tehát minden pisiléshez le kell venni, aztán visszavenni és újrafújni. A nadrágok latexből készülnek és belül be kell hintőporozni őket, mielőtt felveszi az ember. Amíg az ember egy ilyet visel, kerülni kell a hőforrásokat, a napfényt, mindenféle olajokat és fémeket.

Harikrishnan azt nyilatkozta a brit Vogue-nak, hogy kutyasétáltatás közben jutott eszébe az ötlet, hogy vajon hogyan láthatja egy mopsz az embereket. Az India déli csücskéből, Keralából származó tervező ezt a perspektívát próbálta visszaadni a lefelé bővülő fazonnal.

Ez a stílus emlékeztethet a XVI. század német divatjára, a Pluderhoséra, hiszen a reneszánszban is divatba jöttek a buggyos szárú gatyók. Visszatértek aztán a '80-as évek végén is MC Hammerrel, és háremnadrág néven többé-kevésbé azóta is létezik valami ilyesmi, de Harikrishnan kreációja még így is eredetinek hat. Az alábbi posztban lapozva egy elég bizarr videót lehet megnézni arról, ami bemutatja, hogyan esik a mozgás egy ilyenben.

Esetleg annyit érdemes még hozzátenni a témához, hogy a termék létezik csupafekete verzióban is.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Megcsinálta a szerencséjét egy fiatal brit tervező, amikor feltalálta a felfújható nadrágot

Nem volt cél a hordhatóság, de Harikrishnan buggyos fazonú latexgatyái olyan népszerűek lettek, hogy 375-632 ezer forintos összegekért árulják őket.

38 · Mar 19, 2021 12:03pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments