Bár Sarja Kata nemrég posztolta az Instagramra, hogy olyan szülinapon volt, ahol szemöldöktetoválási utalványt kapott az ünnepelt, a legfrissebb trend most a szemöldöklaminálás. Ezt Weisz Fanni modell-influenszer próbálta ki, és Hot Magazinban mutatta meg, hogy milyen lett.

Amint azt az alábbi videó jól bemutatja, a szemöldöklaminálás lényege, hogy a kifésült, megformázott szemöldökre fixáló hatású anyagot tesznek, majd egy időre műanyaggal lefedik, hogy minél sokáig tartós maradjon. A legtöbb forrás azt írja, hogy a laminált szemöldökök 6-8 hétig úgy maradnak, amilyenre belaminálták őket.

Az eljárásban az a jó, hogy ettől elvileg a lehető legvastagabbnak, legdúsabbnak és legegyenletesebbnek tűnik a szemöldök, és remélhetőleg addig a 6-8 hétig különösebb egyéb formázást nem igényel. A laminálástól ezen kívül gyakorlatilag minden egyes szemöldökszál külön-külön látható, mintha egyesével lennének odarajzolva.

A szemöldöklamináláshoz nem feltétlenül kell egy szalonba elmenni: az interneten rendelhető otthoni laminálókészlet, amivel bárki megcsinálhatja magának a dolgot, így tett például ez a youtuber. És a nemek egyenlőségének (vagy a nem irrelevanciájának) korában természetesen laminált szemöldökű férfiakért sem kell túlságosan sokáig kutatni a neten.

Természetesen kíváncsiak vagyunk az ön véleményére ezzel a trenddel kapcsolatban, kérjük, szavazzon!

Tetszik önnek a laminált szemöldök?