Múlt pénteken vette kezdetét a tokiói olimpia, amelyet a koronavírus-járvány miatt egyéves csúszással rendeztek meg. Az ötkarikás játékokat hatalmas érdeklődés övezi, a fáradhatatlan munkával végzett, sokszor kimerítő és izzasztó felkészülésekről azonban csak ritkán láthatunk felvételeket. 

A magas szinten űzött sport teljes embert kíván, a kiemelkedő teljesítmény eléréshez pedig teljes odaadás kell, és sokszor egészen bizarr, amin egy olimpikonnak át kell mennie egy-egy felkészülés alkalmával, ezt bizonyítani is tudjuk. A Bored Panda   összeállítása nyomán mi is bemutatunk néhány furcsa fotót, melyek teljesen más megvilágításba helyezik a sportot és az emberi testet is, amely egyébként elképesztően sokat kibír!

Így néz ki Janez Brajkovic világbajnok lába egy kerékpárverseny után:

De a Tour de France tizenhat szakasza után Pawel Poljanski lábai is elég fáradtnak tűnnek.

Baranyai János súlyemelő 2008-ban a pekingi olimpián szenvedett horrorsérülést, kificamította a jobb karját a hatalmas súly: 

Így néztek ki Maarten Van Der Weijden olimpiai bajnok úszó lábai, miután 55 órát úszott le, hogy pénzt gyűjtsön rákkutatáshoz:

Ez a kétszeres olimpiai bajnok brit evezős, Alex Gregory keze ezer kilométer leevezése után:

Néha kell egy kis pihenés is! Olimpiai bajnokok bikiniben:

Érdekesség, hogy például Simone Biles tornásznő és David Lee kosárlabda-játékos között elképesztő a különbség, ami a testmagasságukat illeti.

Bartosz Huzarski kerékpárversenyző is megmutatta lábait:

Michael Phelps huszonháromszoros olimpiai bajnok úszó köpölyözés után:

 Ryan Lochte tízezer kalóriát fogyasztott:

Bizony, minden az olimpiáról szól!