Donald Gorske 1972-ben evett először Big Macet, mely annyira ízlett neki, hogy elhatározta, élete minden napján elfogyaszt majd egyet. Így is lett: több mint 32 340 szendvicsnél jár, mellyel világcsúcstartó lett.

A 67 éves wisconsini férfival előfordult, hogy 9 Big Macet fogyasztott naponta, de ma már csak napi kettőnél tart. A vele készült videóriportból kiderült, hogy a nyugdíjba vonulása óta egy vásárlással veszi meg az egész hétre való Big Mac-ellátmányát, hogy spóroljon a benzinen – írja a Hypebeast.

Minden akkor kezdődött, amikor a 70-es évek elején megkaptam az első autóm. A McDonalds-hoz hajtottam, megrendeltem három Big Macet, aztán megettem őket a kocsiban. Már akkor azt mondtam, hogy jó eséllyel ezt fogom enni egész életemben.

– nyilatkozta a férfi a Guiness Világrekord videójában. Gorske több orvosi vizsgálaton is átesett az elmúlt években, melyek eredményei a következők voltak: a vércukor- és koleszterinszintje egész alacsony és nincsen olyan betegsége, ami a koleszterinszinttel hozható összefüggésbe.

A férfi szerint ennek az az oka, hogy csak a Big Machez ragaszkodik, más gyorséttermi terméket, például sült krumplit nem fogyaszt és rendszeresen sétál a környéken, akár 10 kilométert is.

A csúcstartó azt is elmondta, mikor hagyja abba a szendvicsevést: csak akkor, ha már annyira kevés foga lesz, hogy a feleségének turmixgéppel kell folyóssá tenni a Big Macjét.