Lehet úgy is élni, hogy az ember egy petákot sem költ semmire, legalábbis Goldy Locks igyekszik bebizonyítani ezt. A rockzenész nem tagadja, hogy eléggé garasoskodó: vadidegenek agyonhordott zoknijaira pályázik, ahelyett, hogy újakat venne magának, és ez még nem minden: nem a lábára húzza azokat, hanem tisztasági betétként veti be őket – írja a The Sun.

Mindig azon agyalok, hogyan spórolhatnék a legtöbbet, gyűlölöm elkölteni a pénzemet. Zenei karrierem elején minden peták számított, muszáj volt félretennem, amit csak lehetett. Mára a megszállottja lettem ennek.

– magyarázta a nő a TLC Extreme Cheapskates című műsorában.

A nők egy vagyont költenek a higiéniai termékekre, de én nem vagyok ennek a híve. Nem veszek betétet vagy tampont, egyszerűen csak fogom magam, bemegyek a helyi mosodába és összeszedem a zoknikat, amiket mások otthagytak. Az emberek kinevetnek, amikor erről beszélek nekik, de ezzel rengeteget spórolok, arról nem is beszélve, hogy ez a megoldás környezetbarát is. 

– fogalmazott Locks, akinek semmi gondja nincs azzal sem, ha egy vadidegen szennyesével együtt mossa ki a ruháit, mert így a vízzel és az árammal is spórol.

A nashville-i szőkeség a kocsmákban sem költ: inkább azt issza meg, amit mások a pohár alján hagynak. Vagy felespohárba önti ki a piát, ami a bárpult kiszolgáló felületén lévő gumilapra kifolyik. Locks gondosan nyomon követi kiadásait. Furcsa szokásaival havonta 725 dollárt (213 ezer forintot) is félre tud tenni.

Tudom, hogy az emberek nem tartanak normálisnak, de nem fogok változtatni a szokásaimon. Hogy ennyire olcsón megúszom a dolgokat, legalább annyira élvezem, mint a zenélést. Ez egy életstílus, én így élek. Nem hat meg, mit gondolnak rólam az emberek.

– zárta sorait a zenész.