Az örökletes betegség miatt erősen látássérült Elena Krawzow egy évvel ezelőtt szabadult meg a ruháitól az osztrák Playboy magazin címlapfotózásán, de családjának egyes tagjai máig neheztelnek rá emiatt. 

A tokiói paralimpián is dobogóesélyes úszónő azonban nem kesereg, hogy rokonai kitagadták őt a meztelen fotók láttán, a paraúszó szépség büszke arra, hogy igent mondott a felkérésre – írja a müncheni Abendzeitung nyomán a Bors.

Annak ellenére döntöttem a fotózás mellett, hogy tudtam, a családom ellenzi azt. Kazahsztánból származom, egy muszlim és nagyon konzervatív országból. A rokonaim egy része azóta szóba sem áll velem. Csakhogy a fotóim mögött rejlő üzenet sokkal fontosabb volt számomra, mint az, hogy a családtagjaim mit gondolnak erről. Hiszem, hogy sokaknak bátorságot és erőt adtam, és büszke vagyok, hogy rászántam magam arra, hogy belevágjak ebbe.

– magyarázta a világbajnok és paralimpiai ezüstérmes Krawzow, aki ugyanakkor érdekesnek találja, hogy alig mernek beszélni vele ezekről a kihívó felvételekről, hiába gondolja úgy, hogy a fotósorozatnak rengeteg a mondanivalója.

A sportoló egy videót tett közzé arról a bizonyos Playboy-címlapról. Melltartó nem volt rajta, de hófehér bugyija sem hagy bíz sokat a fantáziára.

Az úszónő tényleg nem az a szégyenlős fajta, gyakran jelentkezik a közösségi oldalán sokat mutató, pikáns fotókkal. Itt például csak egy áttetsző felső tart maga elé, de elég hanyagul:

 Ez a felvétel sem sokat hagy meg a fantázia számára:

Krawzow a fenekét is bátran megmutatja a kamerának: