Se szeri se száma azoknak a testmódosító műtéteknek, amelyeken Richard Hernandez bankár az elmúlt években átesett. Merthogy eredetileg így hívták az amerikai férfit, aki immár, 60 éves korában egy gendersemleges sárkányként éli az életét. Új nevet is választott magának: jobb szereti, ha Tiamat Legion Medusának nevezik.

A Los Angelesben élő korábbi bankár, aki egykor az alelnöki pozícióig jutott egy pénzintézetben, a Daily Star szerint azért adta fel sikeres karrierjét, hogy egy igazi sárkányember legyen. Úgy tudni, hogy eddig több mint 61 ezer fontot (25,4 millió forintot) költött az átalakulásra. Eltávolíttatta füleit, kettévágatta a nyelvét, feje tetejére szarvakat műtöttek, de már az orra sem a régi: inkább olyasmi, mint Voldemort nagyúré.

És ez még nem minden: az elmúlt években azt is célul tűzte ki magának, hogy férfiból nővé váljon. A hormonkezelés miatt a keblei is nőni kezdtek - ezt követően döntött úgy, hogy inkább gendersemleges lesz -, de a nemi helyreállító műtét még hátra van. 

Jelenleg is azon vagyok, hogy gendersemlegessé váljak, de ehhez, amilyen hamar csak lehet, el kell búcsúznom a péniszemtől is. Szeretném, ha az emberek egyszerűen csak azt mondanák rám: "ez".

– fogalmazott Medusa, aki szomorú okokból döntött a sok testmódosítás mellett.

Mint mondja, gyerekként a szülei lemondtak róla és egy éjszaka egy erdő kellős közepén rakták ki. Ahogy ő fogalmazott, úgy bántak vele, mint egy értéktelen szeméttel. Végül a nagyszülei találtak rá, és ők is nevelték fel, de az erdőben töltött idő után inkább a csörgőkígyókat tekintette szüleinek. Valahogy innen ered a sárkányőrület.

Medusa már kisfiúként tudta, hogy a saját neméhez vonzódik, 11 évesen vallotta ezt be és utána társai bántották ezért. A testmódosításokba csak később vágott bele, mégpedig azt követően, hogy HIV-fertőzést diagnosztizáltak nála. Úgy volt vele, nem élheti tovább úgy az életét, hogy nem önmaga.

Korábban a Truly is készített vele videót, amiben van fotó is arról, hogy nézett ki a műtétek előtt: