Örök időkre beírta magát a filmtörténelembe, az ikonikussá vált álarc a mai napig az egyik legfelkapottabb halloweeni jelmez, és még mindig kiráz minket a hideg, ha meglátjuk: a Sikoly című film hátborzongató pillanatai alatt több generáció szülöttje is párnát szorított a szeme elé, most pedig bárki lehetőséget kaphat arra, hogy kibérelje a horrorházat, amelyben a film zárójelenetei játszódtak.

Nem több, mint 5 amerikai dollárért, azaz 1500 forintért vált kibérelhetővé az Airbnb-n a californiai Tomales-béli Petaluma Roadon található, 2 millió 800 ezer dolláros, azaz 863 millió forintos ingatlan. Ebben a házban buliztak a Sikoly című film karakterei a fináléban, ahol aligha sajnálták a művért a készítők.

Október 27, 29 és 31-én alkalmanként négy főt érhet a megtiszteltetés, hogy eltöltsön egy-egy éjszakát a kultikus helyen, és ez idő alatt részese legyen egy igazi Sikoly-élménynek.

Amint megközelítik a vendégek a 4900 négyzetméteres kastélyt, az első, amit megpillanthatnak, egy, a késelős gyilkos álarcos karakterét ábrázoló ólomüveg ablak. A házba érve David Arquette, a filmből ismert Dewey seriff helyettes virtuális köszöntőjének lehetnek részesei becsekkoláskor, majd maguk is felvehetik a kapcsolatot Ghostface-el, magyar nevén Telefonhanggal, az álarcos merénylővel. Erre a házban kiépített telefonvonal biztosít lehetőséget.

A hatalmas előcsarnokból négy háló- és fürdőszoba nyílik, ezen kívül a házban egy hatalmas könyvtár, három kandalló és két fatüzelésű kályha található.

Az Airbnb késnyomokat ígér az ajtókon, és ugyan azt a rémes, háromkocsis garázst, ahol a Rose McGowan alakította Tatum Rileyt a filmben meggyilkolták.

A házban valódi halálesetek is történtek: az ingatlan eredeti tulajdonosai,  Jack és Carolyn MacPhail 1991-ben, nem sokkal a ház felépülése után vesztették ott életüket.

A ház egyébként tele van a ’90 -es évek nosztalgiájával, beleértve az akkori kedvenc nassolnivalókat, mint például a Jiffy Popot, illetve a négy Sikoly-film VHS-szalagjait.

Esküvői helyszín

A hatalmas ingatlan egy 298 hektáros, esküvőkre bérelhető telken terül el, de a lagzikon kívül többször szerveznek ide Sikoly tematikájú eseményeket. Weboldalukon baráti találkozók, illetve randevúk céljából is leadhatók foglalások.

A mostani lehetőség a Sikoly közelgő új részének promóciója, az eredeti film 25. évfordulójának alkalmából. A három napot elnyert foglalók ott töltött éjszakájukat követően ajándéktárgyakat is kapnak, köztük egy DVD-csomagot, Woodsboro High felszerelést, és a mozikban 2022-ben debütáló 5. rész plakátjait, amelyeken állítólag Courteney Cox és David Arquette is feltűnik.

A fentebb említett időpontokra történő foglalást október 12-én, kedden nyitja meg az Airbnb.

New York Post