kocsika.png

Modern-kori önvezető hintókat álmodott meg egy autógyár

2021.10.08. 11:14

A futurisztikus hintókban rejlő lehetőségek tárháza végtelen: edzünk, pezsgőzzünk, vagy csak szimplán élvezzük a kilátást, a Citroën legújabb koncepció járgánya mindezt utazás közben teszi lehetővé. Bár egyelőre még csak elképzelés, az innovatív módon megálmodott jármű forradalmasítaná a modern városi közlekedést.

Nem mindennapi verdát képzelt el a francia gépjárműgyártó vállalat. A The Urban Collëctif névre keresztelt koncepcióban olyan önjáró, elektromos hajtású padlólemezt terveztek, amely 360 fokban elforduló kerekekkel felszerelt, legfeljebb 25 km/óra sebességre képes, és különféle izgalmas felépítmények rögzíthetőek rá. Az alternatívák kigondolásához neves francia márkákkal dolgozott együtt az ismert cég. 

A koncepció videóban három különböző mobilt ismerhetünk meg. Az egyik egy letisztult, félig nyitott, egyébként tágas beltérrel rendelkező, családosok számára kiváló kialakítás, akárcsak turisták részére városnézéshez.

Egy másik már egy jóval exkluzívabb, valósággal hintóra hajazó felépítmény. Ezt az Accor szállodaipari óriás érdekeltségébe tartozó Sofitel luxusszálloda márkával közösen tervezte meg a gépjárműgyártó cég. 

 A rendkívül látványos Sofitel en Voyage egy félig intarziamintás, félig üvegből készült kabin. Az utasok csomagjaikat egy külön tárolásra szánt, automatikusan nyíló rekeszbe rakhatják, majd a szintén magától nyíló tolóajtókon belépve egy félköríves kanapén helyezhetik kényelembe magukat. A vérnarancs színű bársonnyal borított  ülőgarnitúrán két-három személy fér el komfortosan.

A fény szűréséről egy árnyékolórendszer gondoskodik, az enteriőr a padlótól a mennyezetig, a kanapéhoz hasonlóan, vérnarancs színű bársonnyal borított. A kedélyes légkört hangulatvilágítás, hifi, egy üveg előre bekészített pezsgő, valamint egy italokkal és finomságokkal teli, érintésre nyíló bárszekrény  biztosítja. A modern-kori hintóban egy indukciós töltő is helyet kapott, valamint a hotellánc szolgáltatásai is elérhetőek egy beszerelt táblagépnek köszönhetően, amelyen elérhető a szálloda személyzete.

Ez pedig nem minden!

A cégóriások harmadik koncepciója egy olyan mozgó fitneszterem, amelyben egy teljes edzéstervet letolhatunk, míg A-ból B pontba érünk.

Roadster