shutterstock 1458063419

Csillagvizsgáló és mozi is helyet kapott az új szuperjachtban

2021.10.17. 19:17

Külsejét katonai hajók ihlették, belseje azonban fényűző luxust kínál: a Giulia Bassan és Alessandro Benedetti tervezők által megálmodott, Lontano névre keresztelt olasz szuperjacht 78 méter hosszú és 16 méter széles, benne temérdek lehetőséggel.

A jacht 12 vendég és 26 fős személyzet befogadására képes. Hat tágas kabinját a New York-i penthouse-lakások alapján tervezték, ezen kívül két társalgó, mozi, napozóterasz, jacuzzi, edzőterem, spa- és masszázs részleg, egy 9 méter hosszú úszómedence, valamint két csillagvizsgáló is tartozik a hajóhoz.

A kényelmes szórakozáson kívül az aktív élményekhez is remek lehetőségeket biztosítanak a luxusjárművön: hatalmas garázsában néhány jet-ski, kétéltű ATV (a jet-ski és a quad keveréke), illetve egy tengeralattjáró is helyet kapott. Mi több, a hajóra egy helikopterleszállót is terveztet, amihez természetesen helikopter is járt.

 A szuperjacht teljesítményéről sem szabad megfeledkeznünk. A luxuscikkek és fényűző lakosztályok mellett fontos szempont volt a funkcionalitás és hatékonyság, hiszen világ körüli expedíciókhoz tervezték. Ezt neve is sugallja, a Lontano ugyanis olaszul annyit tesz: 'messze'. Csúcsmotorjai 12 csomós végsebességet és elképesztő, 14 ezer kilométeres hatótávolságot biztosítanak - írja a Robb Report cikke nyomán a hamuesgyemant.hu.