18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

shutterstock 393782653

Kiderült, valóban károsítja-e a 'kiskatonákat' a szűk alsónemű

2021.10.19. 14:30

Temérdek tudományos ténynek hitt hiedelem kering az interneten arról, hogy a férfiak nemzőképtelenné válhatnak a szűk alsóneműk viselésétől. Habár a felvetésnek van tudományos alapja, a helyzet közel sem fekete vagy fehér.

A témát legútóbb Rena Malik urológus kezdte fejtegetni egy YouTube-videóban, amelyet a szokásos bölcsességgel kezdett, miszerint a herezacskó magasabb hőmérsékleten tartása negatív hatással van a spermiumok minőségére. Ebből pedig az következik, hogy egy lazább alsónemű sokkal jobb választásnak bizonyul, ha meg akarják őrizni termékenységüket a férfiak.

Ha belegondolnak, a lazább boxeralsók sokkal több helyet hagynak a 'lélegzésre', míg a fecskék vagy szűkebb alsóneműk melegebbek. Így hát adott a régóta vélt tanács, hogy tán kerülni kellene utóbbi viseleteket

– vázolta a helyzetet a szakértő. Ugyanakkor felhívta a figyelmet egy '90-es évekbeli tanulmányra, amelyet 97 férfin végeztek a témában.

via GIPHY

Az akkori eredmények nem mutattak lényegi különbséget a boxert és fecskét viselő férfiak spermájának minőségében, sőt, a herezacskók hőmérséklete is csak minimális eltérést mutatott.

Egy naprakészebb kutatás szerint az, hogy milyen alsóneműt viselnek a férfiak, semmilyen hatással nincs a nemzőképességükre

– hívta fel a figyelmet Malik doktor. Mindazonáltal figyelmeztetett, hogy szűk alsóneműk viselése egyéb egészségügyi vagy higiéniai kellemetlenségekhez, például viszketéshez és kellemetlen szaghoz vezethet.

A szakértő azokat sem hagyta tanács nélkül, akik az alsónemű elhagyására esküsznek:

Akik inkább 'kommandóznak', bánjanak különösen óvatosan a cipzárral!

(Men's Health)