shutterstock 1572132709

Íme, néhány stílusos őszi-téli kollekció

2021.10.21. 14:12 Módosítva: 2021.10.21. 14:12

Javában itt az ősz, ezt pedig már az időjáráson is érezzük. A fák ezernyi színben pompáznak, a divattervezőknek köszönhetően pedig mi is az évszakhoz öltözhetünk. Összeállításunkban négy különböző márka legújabb kollekcióját mutatjuk be a sportostól a luxus viseletig.

1. Fjällräven

Szerdán mutatta be őszi-téli kollekcióját a Fjällräven Budapesten. A főként túraöltözékeket gyártó svéd márka modellek bevonásával vonultatta fel legújabb kreálmányait, amelyek amellett, hogy funkcionálisak, kényelmes és divatos viseletek.

A vállalat fontosnak tartja a fenntarthatóságot, így termékei gyártásához felhasználja a természet legpraktikusabb anyagait, illetve újrahasznosított matériákat. Svédországban egy kisebb birkafarmmal is rendelkezik a cég, így ruhái gyártásához saját gyapjút is felhasznál. Legújabb táskakollekciójának darabjait többek között fából készítik.

2. Massimo Dutti

Az 1985-ben alapított spanyol ruházati márka a mindennapi viselettől az alkalmi öltözékig széles palettán kínálja termékeit.

A cég célcsoportja elsősorban a 25 és 50 év közötti városi férfiak, valamint a 25-45 év közötti nők, akik számára elegáns és egyben praktikus ruhaneműket, kiegészítőket kínál, míg egyes termékei a sporttevékenységek köré csoportosulnak.

Alább néhány vadi új darabot láthatnak őszi-téli casual-kollekciójukból.

3. Hugo Boss

Németország legnagyobb divatházát 1924-ben alapították. Kínálata egyaránt céloz férfiakat és nőket. Bár hétköznapi viseletre szánt ruháik is ismertek, főként elegáns darabjai ragadják meg a figyelmet. Íme, ezt hozták össze idén:

4. Gucci

A sor legvégére egy igazi luxusmárkát hagytunk. A Gucci kreálmányai mint ismert, közel sem mindennapiak. A kifutókon gyönyörű látványt nyújtanak az olasz brand csillogó darabjai, a hétköznapokban ugyanakkor kevésbé látunk bárkin is alábbiakhoz hasonló ruhadarabokat.

És azt tudta, hogy az alapító Guccio Gucci eredetileg nyeregkészítéssel foglalkozott? Erre szakosodott üzletét 1923-ban Firenzében nyitotta. 1947-től kezdett cipőket is gyártani, amit később ékszer-, táska-, illetve ruhakészítés követett, a kiegészítőkről nem is beszélve.