Oszter Sándor 73 évesen, tragikus hirtelenséggel, szívrohamban vesztette életet péntek este. A szörnyű hírt felesége közölte közösségi oldalán. Hazánk örökös Rózsa Sándorának halálhíre az egész országot megrázta, sokakban pedig az a kérdés is felmerülhetett: vajon ki örökli a színészlegenda hatalmas vagyonát?

A Pénzcentrum szúrta ki Oszter egy korábbi nyilatkozatában, hogyha meghal:

A lányomé a köteles rész, az unokámé minden

– mondta 2019 decemberében az akkor még jó egészségnek örvendő, Kossuth- és Jászai Mari-díjas művész.

A Nógrád megyei Diósjenőben található birtokának értékét már régebben 750 millió forintra becsülték, ez az összeg azóta az egymilliárdot is elérheti. Ahogyan ő hívta: a birtokon található kétszintes, tornyos kastélyhoz két tó, istálló, egy templom és egy magtár is tartozik.

A vagyont, szintén egy korábbi nyilatkozat szerint, Hunor nem egyszerre, hanem havi részletekben fogja megörökölni. Oszter elmondása szerint azért, mert nem szeretné, hogy unokájára nagy lelki teher háruljon.

Oszter Sándor az 1970-es évek elején kapta meg Rózsa Sándor, a becsületes betyár szerepét. Ezzel az alakításával vált országszerte ismertté, és zárták őt a nézők a szívükbe. Markáns hangjával a magyar szinkronban is nagyot alkotott,  az elmúlt másfél évtizedet azonban főként vállalkozásainak, valamint hobbijának, a vadászatnak szentelte a Börzsöny hegységben.

A művész földi maradványait, végakarata szerint, várhatóan ott, a Börzsönyben helyezik végső nyugalomra.

A Balatonon, Tihanyban töltöttem minden szabadságomat, a gyermekkorom oda köthető. Bár több ősöm is ott van eltemetve, nekem a Börzsöny lesz a végső nyughelyem. Negyven éve állt ott a vadászházam, mesés hely, el sem tudom képzelni, hogy máshol temessenek el

– mondta korábban a Star magazinnak Oszter Sándor, akinek emlékére az Index összeállítást készített. Ezt ide kattintva tekintheti meg.