Bár a világhírű török séf aranyáron méri az ételeit, a dolgozói anyagilag ebből nem sokat látnak. Most kiderült, pontosan mennyit keresnek az alkalmazottai.

Nusret Gökçe, művésznevén Salt Bae pár évvel ezelőtt hódította meg az internetezők szívét. A főzőmester az Instagram-oldalára pakolt fel sokszor értelmezhetetlen, olykor pedig kifejezetten vicces főzési-sütési bravúrokat, melyekből mémek is születtek.

Népszerűségének hála ma már Törökországban, Dubaiban és Abu Dhabiban is van étterme, ahol a világsztárok mellett sportolók, és más hírességek is megfordulnak, nem kevés pénzt otthagyva. A francia labdarúgó, Franck Ribery például 1000 eurót (nagyjából 348 690 forintot) fizetett néhány éve egy 24 karátos aranyba panírozott hússzeletért. A hatalmas összegeket látva azt gondolhatnánk, hogy az itt dolgozók fizetése arányos az ételek árával, ám ez koránt sincs így. 

A Ladbible cikkéből kiderül, hogy Bae nemrég nyílt londoni éttermébe szakácsot keresnek, mindössze 12 fontos (valamivel több mint 5000 forintos) órabérért. Ez pontosan annyiba kerül, mint az étlapon egy adag krumplipüré.

Az étteremben a közelmúltban toborzási napot is tartottak, de amikor az Evening Standard riportere elindult, hogy megnézze a jelentkezőket, legnagyobb meglepetésére senkit sem talált ott. Úgy tűnik, a 12 fontos órabér nem túl kecsegtető.