A Nyerd meg az életed, angol címén Squid Game, a Netflix 2021-ben bemutatott, saját gyártású koreai televíziós sorozata. Kíváncsiak voltunk, honnan ered ez a hatalmas sikerrel futó produkció, így összeszedtünk pár érdekességet a sorozat hazájáról.

Még mielőtt belekezdünk, röviden Dél-Koreáról: Dél-Korea egy Magyarországnál alig nagyobb ország Ázsia szívében. Közvetlen szomszédja Észak-Korea. Népessége 51 millió fő, fővárosa Szöul.

ingyen kóstoló A szupermarketekben

Az üzletek kóstolót biztosítanak a vásárlóknak, mivel úgy gondolják, hogy senkitől sem várható el, hogy tesztelés nélkül vegyen meg egy terméket.

WC papír 

Nagy hagyománya van annak, hogy a vendégek WC-papírt visznek a vendéglátónak. A koreaiak nagyon szeretik a praktikus ajándékokat.

Számít a vércsoport

A koreaiak hisznek abban, hogy az ember személyiségét befolyásolja a vércsoportja, sőt azt is kikövetkeztethetik belőle, hogy az egyes vércsoportú emberek passzolnak-e egymáshoz.

Péniszpark

Koreában található egy úgynevezett Haesindang nevezetű park, melyben pénisz alakú szobrokat, valamint egy pénisz témájú éttermet is találhatunk.

Dupla szemhéj műtét ajándékba

A gyerekeket gyakran ajándékozzák meg dupla szemhéj műtéttel 16. születésnapjukra.

+Tévéműsor az ebeknek

Van olyan csatorna, amelyet kifejezetten kutyák számára készítettek.

Cikkünk vezető képe a Squid Game sorozatból van!