Noha minden porcikáját pikkelysömör – vagy más néven psoriasis – borítja, Claire Spurgin egyáltalán nem az a szégyenlős fajta: bátran meg meri mutatni testét egy szál fehérneműben is. A 25 éves essexi nő szerint ez a nem fertőző betegség, amely a bőr fokozott elszarusodásával jár, semmiben sem korlátozza őt.

Spurgin hosszú évek óta küzd pikkelysömörrel. Először 19 éves korában jött ki rajta, és bár volt idő, amikor jobbnak látta, ha nyakig beöltözik, hogy bőrét senki se láthassa és senki se csúfolhassa, ma már nem riad vissza attól, hogy ledobja a melltartót, s bugyiban álljon a kamera elé.

Ezeket a képeket az Instagramon teszi közzé. Mint mondja, már nem akar elrejtőzni a világ elől.

Hosszú évekbe telt, mire elfogadtam, hogy ilyen a bőröm, és mire elég bátorságot gyűjtöttem ahhoz, hogy bikinit húzzak. Mindig attól rettegtem, hogy valaki megszól majd... Ez többször meg is történt. Sokkolt, hogy annyian rákérdeztek, mégis mi bajom van. Nagyon szégyelltem a dolgot, de most már tudom, hogy csak kíváncsiak voltak

– magyarázta a Daily Star riportjában Spurgin, aki egyébként borszakértő.

Egyszer csúnyán leégett a vállam a napon. Azt hiszem, emiatt lettem pikkelysömörös. A leégés sosem gyógyult meg, a vállamon a bőr egyre szárazabb lett. Aztán az egész testemen megjelentek ezek a piros pöttyök. Minden porcikámra átterjedtek. Az orvosok eleinte nem tudták, mi lehet a baj. Rengeteg helyen megfordultam, minden pénzemet krémekre költöttem, de semmi sem használt. Végül egy bőrgyógyász sikeresen megállapította, hogy pikkelysömöröm van. Fényterápiára kezdtem el járni, ami eleinte segített, de később minden pöttyöm visszajött

– fogalmazott a fiatal nő, hozzátéve, sajnos jelenleg nem létezik végleges gyógyulást elérő szer vagy eljárás. Spurgin szerint sokan nem tudják, mi ez a betegség: összekeverik a csípésekkel, vagy valamilyen sérülésnek hiszik.