Maree Arnold Ausztrália legidősebb béranyájává válhat, miután önként vállalta, hogy kihordja méh nélkül született lánya gyermekét. 

A 28 éves, Lilydale-i Meagan White egy bizonyos Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser-szindrómával (MRKH) született, ami az úgynevezett Müller-csövek fejlődési zavarát jelenti. Normális esetben ezekből a csövekből alakul ki a méh és a hüvely felső kétharmada.

Meagan, bár mindig is tudta, hogy saját maga nem képes gyermek kihordására, a saját utód lehetőségéről is majdhogynem teljesen lemondott, miután egy általa Kanadában alkalmazott béranya terhességét meg kellett szakítani a 21. hétben. Ezt követően a fiatal nő édesanyja kezdett kutatásba, és rájött, hogy ő maga is kihordhatja lánya gyermekét, azaz a saját unokáját.

Tinédzser koromban arra vártam, hogy elkezdődjön a menstruációs ciklusom, de ez soha nem történt meg. Anyával elmentünk orvoshoz, és kiderült, hogy MRKH-m van, ami azt jelenti, hogy méh nélkül születtem, és ezért soha nem lesz menstruációm

– kezdett bele történetébe Meagen, aki 2015-ben találkozott jelenlegi férjével.

Mivel a nő petefészke működik, így sosem kellett lemondania arról, hogy saját gyermeke legyen, úgyhogy szerelmével a kezdetektől fontolgatták a családalapítás lehetőségeit. A kanadai béranyára 2019-ben bukkantak rá, és már az év végén megtörtént a beültetés. A béranya meg is fogant, ám az orvosok később felhívták a pár figyelmét, hogy a fejlődő magzat életképtelen lesz.

A tragikus esetet követően került a képbe az ötgyerekes Maree, Meagen édesanyja. Ő azonban akkora már átesett a menopauzán, így  gyógyszereket kapott, hogy megvastagítsák a méhnyálkahártyáját, és felkészítsék a terhességre.

Végül a negyedik beültetés lett sikeres, így a leendő nagymama mára csaknem 30 hetes terhes a kisfiúval, aki jövő januárra várható. Mint azt Maree állítja: rendkívül különleges élmény számára, hogy a saját unokáját hordja a szíve alatt - írja az nlc.hu a yahoo!lifestyle cikke nyomán.

(Utóbbi linkre kattintva a családról készült fotók is megtekinthetők!)