Az erdei kabinházakról sokunknak azok a fából épült, takaros kis viskók jutnak eszünkbe, amelyeket ismerhetünk filmekből, vagy akár találkozhattunk is velük a Bükkben vagy a Bakonyban túrázva. Egy indiai építészeti iroda azonban újragondolta ezeket az építményeket, és megalkotta a jövő kabinházait.

A DDAA nevű iroda szakemberei előregyártott elemekből alkották meg az A24 névre keresztelt, minden igényt kielégítő modern kabinházat, amely mindössze 21 négyzetméter. Mégis, a vállalat szerint ez a méret elég „az egész világra".

Mottójukat sem a hasukra csapva alkották, ugyanis az épület moduljai szabadon telepíthetőek erdőbe, hegyekbe vagy akár vízpartra. A felhasznált természetes anyagoknak és színválasztásnak köszönhetően pedig a házikó remekül beleolvad a környezetbe.

Nem csak, hogy beleolvad, de szinte eggyé is válik vele. Az építészek évekig tervezték az A24-et, hogy végül olyan lakóhelyet teremtsenek, amely a lehető legkisebb ökológiai lábnyommal jár, térbeli élményeket kínál, aprólékosan megalkotott részleteivel pedig magával ragad.

Ahogy a Roadster.hu írja:

belső terében a diófa padló, a natúr burkolatok, a gondosan megmunkált bútorok és a finom vonalvezetésű dizájner lámpák dominálnak.

Az iroda által közzétett videón jól látszik, hogy az aprócska, modern-kori viskó kellő kényelmet is nyújt leendő lakóinak, függetlenül attól, hogy mindössze egy fürdőszobából, konyhasarokból és nappaliból áll. A házat teljesen berendezve, modern felszerelésekkel ellátva kínálják, így a megrendelőnek csak élveznie kell a remekül kialakított tereket, aminek köszönhetően kellő mozgástér és elegendő tárolóhely áll rendelkezésre.

A ház talán legvonzóbb ígérete az a pazar panoráma, amelyet az építmény hatalmas üveghomlokzata nyújt. A lakótér így egész nap természetes fényben úszik, és a tér is sokkal tágasabb a szemnek, hiszen a mottóhoz híven valóban elénk tárul az egész világ a szemlélődő elé tárul.

(Cikkünk vezető képe illusztráció!)