Zoe és Holly Anderson-Ross 12 éve alkot egy párt, 2013-ban házasodtak össze. Mindig is közös családra vágytak, ez pedig végül egy spermadonornak köszönhetően adatott meg nekik.

Az angliai East Sussex megyében található Hailsham városában élő Zoe és Holly annak idején két, egymással szoros barátságot ápoló férfival ismerkedett. Egy alkalommal együtt érkeztek egy partira, a két nő pedig szinte azonnal egymásba habarodott. Bár akkor látták egymást először, leküzdhetetlen vonzalmat éreztek a másik iránt.

Érzelmeiket először tagadták, végül mégis szakítottak a randipartnereikkel, és 2009-ben összejöttek egymással. Zoénak ekkor már volt egy gyermeke, így Holly mostohaanyja lett a 14 éves Shannonnak.

A pár vágyott rá, hogy közösen is felneveljen egy gyereket, de három vetélést követően kezdték feladni a reményt.

Annyi próbálkozás után már majdnem feladtuk. Végül úgy döntöttünk, megduplázzuk az esélyeinket azzal, hogy mindkettőnket megtermékenyítenek. A következő hónapban teherbe estünk ugyanattól a donortól. Sorsszerű volt

– fogalmazott Zoe, aki egy kisfiút, míg felesége Holly egy kislányt hordott a szíve alatt.

Elijah John Anderson-Ross október 15-én, míg kishúga, Olivia Eva Anderson-Ross 10 nappal később, október 25-én, alig több mint három hete jött a világra.

Hosszú időbe telt, míg eljutottunk idáig, szóval most hatalmas a megkönnyebbülés. A családunk végre teljes. Mindkét gyermeket teljességgel a magunkénak érezzük, nincs szó arról, hogy Olivia az enyém lenne, mert őt én szültem, míg Elijah Zoéjé, mert neki pedig ő adott életet. Ők mindketten egyenlő mértékben a gyermekeink, és mindkettőjüket nagyon szeretjük

– szögezte le Holly.

A kicsik életében a spermadonor nem kíván részt vállalni, ellenben beleegyezett, hogy 18 éves koruk elteltével a gyerekek felkereshetik őt, ha szeretnék.

Szerencsére nélküle is minden simán megy, a tesókat már aznap bemutatták egymásnak, amikor Olivia megszületett.

Azonnal kialakult közöttük egy kötelék. Szinte mindig egymás mellett fekszenek, bámulják, és tapogatják egymás arcát. Ugyan abban a szobába is alszanak, ha pedig valamikor külön vannak, egyből keresik a másikat

– árulta el Holly. Hozzátette: Zoe lánya, Shannon is odavan a bébikért, a családjuk így tökéletes.

(Mirror)