Mióta csak az eszét tudta, Christina Jordan folyton túlsúllyal küzdött. Az arizonai nő nagyon szeretett enni, viszonylag jól is érezte magát a bőrében, így elfogadta külső adottságait, ám a túlsúly miatt a látása vészesen romlani kezdett. Nagyon közel állt ahhoz, hogy megvakuljon.

Jordan, aki saját bevallása szerint kajafüggő és zugevő volt, egy hatalmas esést követően elégelte meg, hogy túlsúlyos: éppen lefelé tartott a lépcsőn második kisfiával, Axtonnal a kezében, amikor elsötétült előtte minden, a csöppség pedig a földre zuhant.

A most 40 éves arizonai nő ekkor ébredt rá arra, hogy a fogyás nála élet-halál kérdése. Tudta, nem azért kell fogynia, hogy jobban nézzen ki: a gyerekei, valamint az időközben kialakult kettes típusú cukorbetegség miatt kellett lépnie.

A cukorbetegségnek számos súlyos szövődménye lehet, a tartósan magas vércukorszint a látóideget is károsíthatja. A cukorbetegség a vakság első számú okozója.

Jordan nem hezitált, ugyanakkor az életmód-váltás ellenére a kilók nem szaladtak le róla valami könnyen. Orvosról-orvosra járt, de senki sem tudta megállapítani, miért nem tud fogyni.

Még egy táplálkozástudományi képzésre is elment, hogy rájöhessen az okokra. Rendszeres testmozgással és egészséges étkezéssel végül több mint 60 kilót sikerült leadnia.  

Ma már táplálkozási tanácsadóként ténykedik. Olyan embereknek segít életmódot váltani, akik hozzá hasonló helyzetben vannak. Jordan elsődleges célja nem az, hogy lefogyassza az embereket, akik a segítségét kérik: az arizonai nő mindinkább az étkezéshez való viszonyukat szeretné rendezni. Ezt tekinti elsődleges feladatának.

Íme, még egy előtte-utána fotó:

Jordannel készült riportot a nő Truly nevű YouTube-csatornáján is láthatunk: