Nem kevesebb, mint 3500 méter magasan, a Francia- és Olaszország között elterülő Mont Blanc, azaz Fehér Hegy oldalában fekszik a Suite Skyway Monte Bianco, Európa legmagasabban elhelyezkedő szálláshelye. A padlótól plafonig érő ablakokon át elképesztő kilátás nyílik az alpesi hegyoldalra.

Hófehér hegycsúcsok, éles lejtők és kristálytiszta égbolt köszön velünk szembe, amint belépünk az Airbnb-n kibérelhető lakásba.

A nem mindennapi lakosztály nemrég nyílt meg a kontinens legmagasabban fekvő felvonóállomásán, a Punta Helbronneren. A terület jellegéből adódóan elsősorban a síelés megszállottjainak tervezték, de természetesen bárki kibérelheti a lakást.

Ahhoz azonban, hogy szédítő magasságban élvezhessük a gyönyörű panorámát, jóval előre kell terveznünk. A szálláshelyen jövő év végéig mostanra minden éjszakát eladtak, a foglalási időszak pedig lezárult.

FELTEHETŐLEG NÉHÁNY HÓNAPON BELÜL NYITJÁK MEG A 2023-AS ÉVET, HA PEDIG EGY ÉVRE ELŐRE FOGLALUNK, AZ ÁR MÉG ÚGY IS 70 EZER FORINT KÖRÜL MOZOG ÉJSZAKÁNKÉNT.

Ha mindennek ellenére sikerül kibérelni a helyet, egy élménycsomag részeként különleges vacsora is jár a foglaláshoz a Tavolo dell’Infinito étteremben, valamint exkluzív hozzáférés az állomás 360 fokban forgó platformjához.

Innen a Mont Blanc, a Monte Rosa, a Matterhorn, a Gran Paradiso és a Grand Combin – vagyis az Alpok leghíresebb és legimpozánsabb hegyei csodálhatók meg.

(Roadster)