A 13 éves Anjali és 6 éves öccse, Keshav, a „cutis laxa” nevű genetikai betegség miatt jóval idősebbnek néz ki koránál. Ennek a betegségnek az egyik speciális formája az úgynevezett progéria: az ebben szenvedőknél az öregedés jelei már nagyon fiatal korban jelentkeznek.

Anjali csupán egy hónapos volt, amikor diagnosztizálták nála ezt a ritka betegséget. Szülei úgy látták, a csöppség bőre túlságosan is száraz – ez volt az első jele a furcsa kórnak. Az indiai Dzshárkhand államban élő család legnagyobb bánatára a tünetek Keshavnál is elég korán jelentkeztek. 

Bár a szülők szerint a cutis laxa nevű kór semmiben nem korlátozza a csemetéket, ha tehetnék, mindent megtennének annak érdekében, hogy megtalálhassák a gyógymódot. 

Anjali és Keshav egyébként elválaszthatatlanok: amellett, hogy nagyon jó testvérek, mindenben támogatják egymást. A betegségükből fakadó nehézségekkel is együtt néznek szembe, mint például az őket fürkésző tekintetekkel. 

Szerencsés vagyok, hogy Anjaliék a gyerekeim, még akkor is, ha ebben a ritka betegségben szenvednek. Ez nem szomorít el engem, és nem is zavar, hogy ilyenek. Büszke vagyok, ha azt látom, hogy a gyermekeim mennyi mindenben segítenek egymásnak

– magyarázta a Truly riportjában az édesapa, Shatrugan. A férfi legidősebb gyermeke, Shilpi, szerencsére nem örökölte a betegséget.

Fiatalabb koromban nagyon furcsán éreztem magam. De már nem kellemetlen elmagyarázni másoknak, mi baja van a testvéreimnek. Úgy érzem, szerencsés vagyok, amiért ők a kistesóim - nincs a világon hozzájuk hasonló

– jelentette ki a lány.