Nincs is annál kultikusabb, mikor egy tinisorozatban a főszereplő elveszíti a szüzességét. Ezt a témát minden tinédzsereknek szóló tévéműsor feldolgozza, gondoljunk csak a ma nagy kedvencére, a Netflix Szexoktatás című szériájára. Az 1997 és 2003 között futó Buffy, a vámpírok réme című sorozatban a címszereplő a harmadik évadban esik át a tűzkeresztségen, ám mégsem ezt tartják a legemlékezetesebb szexjelenetének. Miért is tartanák, ha három évaddal később sokkal nagyobb vehemenciával esik neki legádázabb ellenségének?

Pontosan november 20-án szombaton volt 20 éve, hogy leadták a Buffy 6. évadának 9. epizódját. Az évforduló kapcsán emlékezünk meg Buffy legikonikusabb intim jelenetéről, ő és Spike egetrengető egyéjszakás kalandjáról.

A James Marsters alakította Spike minden olyat megtestesített, amit Buffy ki nem állhatott. Ennek ellenére a két karakter mindenkinél jobban megértette egymást, hiszen ahogy Drew Z. Greenberg, az epizód írója fogalmazott korábban:

Mindketten kívülállók voltak, és egyikük sem illett már igazán ebbe a világba. Ez a kapcsolat tette a párost olyan lenyűgözővé.

A Sarah Michelle Gellar alakította vámpírvadászt a hatodik évadban támasztják fel barátai, miután ő az előző szezon fináléjában feláldozta magát a világ megmentéséért.

Spike szerint a főhős rosszul tért vissza a halálból, ami Buffyt kétségkívül elbizonytalanítja, és nem érzi otthon magát az élők világában.  A vámpír szavait erősíti az a tény is, hogy a koponyájába ültetett mikrochip - ami az emberek megtámadásában akadályozza őt - Buffy esetében hatástalan.

Így hát természetesen megküzdenek egymással, a csatajelenetre pedig egy összeomlás szélén álló, elhagyatott épületben kerül sor. A verekedés azonban csókcsatával végződik, aminek folytán Spike egy omladozó falhoz szorítja Buffyt, aki a férfi nyakába kapaszkodik. Ekkor váratlanul beszakad alattuk a padló, és Buffy Spike-ra zuhan. A pikáns képkockák ekkor kezdődnek csak igazán, a vehemens jelenetet pedig még kultikusabbá teszi a körülöttük hulló törmelékek látványa.

A jelenet olyan erősen hatott a rajongókra, hogy a közösségi platformokon a mai napig él a két főhős nevéből kreált mozaikszó, a #spuffy hashtag.

A szexjelenet azért is vált meghatározóvá a sorozatban, mert Buffy karaktere ezen a ponton változáson ment keresztül. Egészen eddig csak olyan partnerekkel láthattuk, akik iránt romantikus vágyat érzett, ebben az esetben azonban először történt meg, hogy csak használt egy férfit. A karakter későbbi bevallása szerint azért, hogy feltámadását követően végre érezzen valamit.

Ön látta Buffy ikonikus szexjelenetét?

(Elle)