Hatalmas felháborodást keltett egy videó, amelyet egy új-zélandi bevásárlóközpontban rögzítettek. A felvételen egy siket kisfiú egy Mikulás jelmezbe öltözött férfi mellé ül, aki arról kezdi el kérdezgetni a gyereket, hogy nem lehetne-e segíteni a fogyatékosságán.

A Facebookon terjedő videót Carter édesanyja rögzítette és posztolta. Mint minden gyerek, úgy Carter is izgatottan szaladt oda a Mikuláshoz, akivel csak azt szerette volna megosztani, hogy mit szeretne a fa alá. Mikor az édesanyja odament, hogy tolmácsoljon a gyerek és a férfi között, a Mikulás megkérdezte, hogy nem lehetne-e megoperáltatni vagy valamiképpen helyrehozni a problémát, gondolva a kisfiú siketségére – írja az Indy100.

Nem ez az első alkalom, hogy erről kell beszélnem a Télapóval. Borzasztó, hogy Carter előtt kell válaszolnom ezekre a kérdésekre, amikor azért vagyunk ott, hogy a karácsonyi kívánságlistájáról beszélgessünk! Folyamatosan mosolyogtam, de a lehető leggyorsabban el akartam tűnni onnan!

 – nyilatkozta a kisfiú édesanyja. 

Ön mit gondol, tényleg tapintatlan volt a férfi?

Mással is előfordult

Pár évvel ezelőtt Hollandiában egy Mikulás a fenekére csapott egy gyereknek, méghozzá azért, mert az meghúzta a szakállát. A Télapó - alias Peter Hendricks - azzal védekezett, hogy ha nem ütött volna a kölyök ülepére, akkor az akár teljesen le is szaggathatta volna róla a jelmezt, úgy pedig kiderült volna, hogy ő nem az igazi Mikulás.

Cikkünk vezető képe illusztráció!