Szinte mindnyájan ismerjük Dr. Seuss (Theodor Seuss Geisel) A Grincs című művének főhősét, akinek barlangjában karácsony előtt bárki megszállhat. Remek lehetőség ez azoknak, akik messze menekülnének az ünnepi felhajtás elől.

Az író nevét viselő, az ő örökségének védelmére létrejött Dr. Seuss Enterprises nevű gyermekszórakoztató vállalat összefogott az észak-amerikai Vacasa utazási irodával, hogy együtt megalkossák a Grincs hegyoldalba vájt barlangjának mását a mű legutóbbi, 2018-as animációs feldolgozása nyomán.

A nem mindennapi rezidenciát egy sziklás hegy oldalában alakították ki 914 méter magasan az egyesült államokbeli Utah államban található Boulder mellett.

Az összesen 529 négyzetméteres lakóhelyen egy háló-, egy vendég-, egy dolgozó-, egy fürdő- és zeneszoba, valamint egy konyha és egy hatalmas könyvtár kapott helyet a Grinch kedvenc holmijaival.

A szobákban megtalálható például a zöld színű lény ébresztőórája, egyedi kialakítású kávéfőzője, működő sípos orgonája, kutyájának, Maxnek a dobfelszerelése, a télapó jelmez, valamint egy gardrób a szőrös nadrágokkal.

A konyha polcait az ikonikus küllemű konzervek díszítik Ki-vagdalt és Ki-puding feliratokkal, valamint helyet kapott a 'sült szörny' is, amelyet a történetben karácsonyi pulyka helyett fogyasztanak. Mindemellett mindenféle kellék rendelkezésre áll, amire csak szükség lehet egy ünnepi lakomához.

A barlang berendezési tárgyait, bútorait is a rajzfilmhez hűen alakították ki, illetve kiegészítették pár modern dekorációs elemmel, hogy a szálláshely még meghittebb legyen.

A december 13-23 közötti időszakra szóló foglalás december 3-án indult a Vacasa.com oldalon, ahol a lakás egy 3 dimenziós digitális körsétán is bejárható.

Az eredeti mesekönyv előtt tisztelegve a barlangot, a mű 1957-es kiadási évszámának megfelelően, éjszakánként 19,57 dollár, azaz 6 ezer 300 forint, plusz a helyi idegenforgalmi adó összegéért veheti majd ki a szerencsés kiválasztott.

A szállás elhelyezkedését tekintve az utazási iroda pár tippel is szolgál a leendő nyertesnek. Mint arra felhívja a figyelmet, a biztosított harapnivalókon túl az ide érkezőknek maguknak kell élelmiszert hozniuk, illetve előnyös, ha olyan autóval érkeznek, amellyel könnyen tudnak közlekedni a sziklás hegyen. Figyelmeztet továbbá, hogy a barlangban nincs televízió sem internet-elérhetőség, mindössze egy vezetékes telefon, illetve egy üzenet magától a Grincstől.

Itt Grincs Úr.

Ahogy annak mind fájdalmas tudatában vagyunk, az év legnyomorúságosabb időszaka közeledik. Betlehemezés, cukorkák, és persze az az állandó, ragályos karácsonyi jókedv. Fúj. Jómagam, a többi Kitől eltérően, idén elhúzok a városból, jó messze az ünnepi kavalkádtól és a fanatikusan fantasztikus fa la la la la, la la la la-zástól. Hogy ismét ellopom-e a karácsonyt? Talán. Netán ellátogatok a tengerparti házamba Floridában? Ne törődj vele. Akárhogy is, ez számodra jó hír. Amíg el vagyok, te lakhatsz a barlangomban.