A koronavírus-járvány miatti korlátozások a zeneipart is érzékenyen érintették, több előadó nehéz anyagi helyzetbe került. A 2003-as Megasztárban második helyezést elért Oláh Ibolya például fuvarozónak állt, amikor nem tudott megélni a zenélésből.

Bár az énekesnőnek most bőven van színpadi munkája, és becsüli is a deszkákon töltött perceket, gyakran gondol arra, hogy a helyzet bármikor változhat.

Most itt vagyunk, összeállt a darab, amit még formálunk, alakítunk, remélve, hogy lesz még alkalom előadni. Látom az előadás dátumait a naptáramban, mégsem lehetek benne biztos, hogy a 'kincsemet' a nézők elé vihetem  a járvány ismét itt van a nyakunkon. Ez most óriási kérdőjel, mint ahogy az egész életem az

– magyarázta nemrég a Best magazinnak az énekesnő.

Haknizni muszáj, mert ha jön a leállás, nem lesz pénzem. Pár éve egy hajléktalan nő kért tőlem pár forintot, mondtam neki, sajnos most nekem sincs, le vagyok gatyásodva, de nem hitte el. Megkérdezte, kérek-e a szendvicséből, aztán hozzám is vágta. Elkaptam, és megettem. Hát, ha valaki, én megtanultam megbecsülni minden falatot

– mondta az egykori megasztáros, akinek szavait a Femina idézte.

Oláh Ibolya rászoruló családokon is segít, egykori vezetőjével a Blikk Rúzs szerint egy alapítványt is létrehoztak. Mint mondja, szeretne minél több tehetséges gyereket kiemelni a nyomorból, hiszen nagy álmokat dédelgetnek.